İş, işci ve patron

1745_1

Bir kişi saati 5 tlden çalışması gerekiyorsa, bunu kesinlikle biliyordur. Eğer ona 4.5 tl vermeye kalkarsanız, bu size tasarruf ettiginiz miktarın yüz katı tutarında bir sabotaja patlar. Kendini aldatmış hissedecektir. Fazladan bir santim gitmeycek, fazladan bir saat çalışmaycaktır. Hatta her gün oradan çıkıp başka bir iş yeri bulma çabasında olucaktır. Çalışanların, patronların hal ve hareketleri bu kişinin asla hosuna gitmeyecektir ve bu durum patronlardan soğumasına neden olucaktır.Sizi adeletsiz ücret için manen, hatta fiziksel olarak veya ekonomik açıdan cezalandırmak için bir yol muhakkak bulacaktır.

Yapmanız gereken


O kişinin ücreti 5tl ise ve bu herkesin bildiği bir durum ise siz ona 5.75tl ödeyin. O size , sizin ona güveninizi boşa çıkarmamak için, size o 75 kuruş’un çok üzerinde bir üretim ile geri dönecektir. İşini benimseyecektir.

Dar görüşlü yöneticiler bunu kavrayamazlar. Maliyetleri minimumda tuttuklarını düşünürler. Onlara göre bu insan o işlere sahip oldukları için mutlu bile olmalıdırlar.

2 gün sonra ya iş kurucaz ya bir yerlerde çalışıcaz, şirketin bel kemiği olan bu konuyu benimsemeniz dileğiyle.

Yazı gezinmesi