- %60 benzin (Araç yakıtı ya da JP-4* Uçak yakıtı)
- %40 benzen (Kullanımı zorunlu değildir, bileşende bunun yerine %100 benzin de kullanılabilir.)
- Jel kıvamına gelinceye kadar Polistiren
- Polistiren , petrolden elde edilir ve plastik enstitülerinde kullanılır. PS kısaltması ile anılır. Erime noktası 200-300 C’dır. Birçok alanda kullanıldığından kolayca elde edilir.
Napalm bombası, bir çok yanıcı maddenin benzin ile ateşlenmesi ile oluşan, yüksek sıcaklıklardaki dev alev toplarıdır.
Mühendislerin bulunduğu bir platformdayız, makineciler endüstriciler falan stajlarından yada şu anki çalışma ortamlarından bilir bir sementasyon ünitesi bile (bulunduğu gaza göre, boyutuna göre değişir ama) 900 1000 santigrat derecelere bile 3 4 bilemedin 6 saatte çıkıyor. Siz söyle düşünün bomda aktif olduğu andan itibaren 800 1200 santigrat derecede bir sıcaklık veriyor.
Tarihçe olayına girmiyorum ama eskiden bu bomba benzin ile aktif edilirken şuanda kerosen (uçak, jet yakıtı ) ile aktif ediliyor. Buda tabi ki de çok daha fazla ısı enerjisi demek.
Bulunduğu ortamdaki tüm maddeleri bir anda küle çeviriyor atıldığı yerden (bombanın büyüklüğüne bağlı olarak değişken gösterir) ortalama 250 metre uzaklıktan bile çok ağır bir şekilde hissedilmekte
Kişilerde 2. ve 3. derece yanıklar oluşturmakta.
Napalm bombasını şuan hiç bir ülke kullanımını yasaklamamıştır. Hatta bir çok savaşta dahi kullanılmıştır. Fakat sivil halka karşı kullanım 1980 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla yasaklanmıştır.
Unutma: Su 100 santigrat derecede kaynarken, Napalm 1200 santigrat derecelere çıkabilmektedir.