Rawlemon, Güneş Enerjisi Üretebilen Mercek

mC3BChendisol-gC3BCnes-enerji-jeneratoru-1

“Son 40 yıldır güneş enerjisini PV panellerle yakalamaya çalıştık, ancak Dünya’nın Güneş etrafında dönmesinden dolayı sabit panel verimliliğini kaybediyor.”

Fantastik bir dekor objesi gibi duran bu güneş küresi tek başına onbinlerce güneş panelinin yaptığı işi tek başına yapabilme kapasitesine sahip mükkemmel bir buluş olduğunu düşünüyorum.
Bu dev mercek bilgisayar destekli yazılım sayesinde güneşi bir ayçiçeği gibi takip ediyor ve güneşe göre kendi konumunu belirliyor. Güneşten gelen onbinlerce fotonu tek bir noktada birleştirerek diğer güneş panellerine farkını açık ara koyuyor. Ayrıca bu dev merceğin bir diğer mükkemel özelliği ise sadece gündüz değil gecede ay ışığını kullanarak enerji üretimine devam etmekte.
Bu kürenin çalışma mekanizması basit olarak tıpkı ayçiçeğini anımsatmakta. Gün boyu güneşin konumuna göre hareket ederek güneş ışınlarından maksimum faydalanmaktadır.

 

Rawlemon adı verilen bu devasa merceğin çok ince düşünüldüğü kesin. Ama gün içindeki olası yansımalar veya mercekteki herhangi bir aksaklığından yangın çıkarma olasılığı bize göre de çok yüksek.
Siz de bu yazı hakkında olumlu veya olumsuz görüşlerinizi yazı altında yorum olarak paylaşabilirsinz.

Yazı gezinmesi