Akıllı Telefonların Şarjını İkiye Katlayacak Lityum Piller
  1. Anasayfa
  2. Sektör Haberleri

Akıllı Telefonların Şarjını İkiye Katlayacak Lityum Piller

0

 

SolidEnergy System’in labaratuarlarında  üretilen pil diğer pillere göre iki kat daha fazla enerji depolayabiliyor. Bu yeni icatta lityum metali ince bir folyo  halinde kullanılmış ve daha fazla iyon tutabilecek kapasiteyi kazanmış,böylece diğer pillere göre daha ince ve hafif olmaktadır.Yeni bir elektrolitle pilin ısınıp alev alması da engellenmektedir. Diğer piller kadar uzun ömürlü ve güvenilir olan bu pil piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

SolidEnergy firması Ekim 2015 tarihinde  iki katı enerji yoğunluğuna sahip lityum metalli ve yeniden şarj edilebilir akıllı telefon pilinin ilk çalışan prototipini piyasaya lanse ederek 12 milyon dolardan daha fazla gelir kazanmıştır. Iphone6’daki pilin yarısı boyutundaki pil 2.0 amper saat vermekte ve lityum iyon pilinin 1.8 amper saatlik performansından daha iyi olduğunu kanıtlamaktadır.
SolidEnergy 2017 yılının ilk aylarında pilleri akıllı telefonlara ve giyilebilir cihazlara sunmaya hazırlanıyor.Elektrikli araçların ise bu pili 2018 yılında kullanması bekleniyor. Ancak önümüzdeki Kasım ayında hizmete sunulacak ilk uygulama uçan robotlar(Drone) olacak.Gelişmiş dünyaya bedava internet erişimi sağlamak için pek çok firma uçan robot ve balon kullanıyor.Bunlar ayrıca felaket zamanlarında iş görmektedir. İlgili firma bu amaçlara hizmet vermenin heyecan verici ve onurlu bir hareket olduğunu söylüyor.

Elektrikli arabalarda da endüstri standardı olan tek şarj ile 200 mil(yaklaşık 322 km) hedefi yeni pillerle de yakalanacak gibi gözüküyor. Pilin boyutu yarıya indirilerek aynı hedefe ulaşılması veya pilin boyutunu normal tutarak bir kerede 644 km gitmesini sağlamanın mümkün olacağı söyleniyor.

kaynak: bilim.org

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir