Makine Okumak Dram mıdır ?

makinemC3BChendisliC49FidC4B1rammC4B1dC4B1rmuhendisol
Makine mühendisliği dram mıdır? Dramsa niye dramdı ? “Abi makine okunmaz yok seçmiyecem ben ya” diyenlere düşündüren bir yazı yazmak istedim.
Bu yazı liseli arkadaşlara tavsiye niteliğinde olacak. Son sınıfa gelmiş ama daha meslek fikri aklında olmayan sayısalcılarımız mevcut, nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor çaresiz bir şekilde kendine uygun bir meslek arıyor.
Hey sayısalcı kardeşim…. Geometri ve  fiziği seviyorsan gel sen de makine mühendisliğini seç.
Çünkü makine mühendisliği, senin geometrin kötü ise azaba, eğer sistemlerdeki geometriyi görebiliyorsan tamamen lünaparka dönüşüyor.
Bu bölüme ygs ve lys de sadece  türkçe ve çok az  matematik yapıp gelen insanlar var. Ama içerideki telaşeleri gözlerinden bitmişlik ifadesi olarak okunmakta. Yani haklılarda çünkü orada okulu bırak tekrar hazırlan vs. nereden bakılsa 2 3 yıllık kayıp demek. Bu da “makine mühendisliği dramdır” oluyor Genellikle pes etmeler 2 veya 3 sınıfta olmakta. Çünkü en ağır dersler 2 ve 3 sınıfta, zaten 3. sınıfı atlatın okul bitmiştir.
Öncelikle bu mühendislikte cebelleşilen dersler mukavemet, akışkanlar mekaniği, statik, makine elemanları gibi bir çok ders var. Hepsi mesleki dersler ve hepsinde gayet derin bir geometri, matematik ve bi hayli fazla fizik kullanıyorsunuz.
Eğer gözlem yeteneğiniz ve aklınızda canlandırma yeteneğiniz var ise çok şanslısınız. Eğer bu yetenekleriniz yoksa daha 1. sınıfta olan teknik çizim ( T cetveli ile kağıda çizim) dersini bile çok çok çok zor verirsiniz.
Arkadaşlar son olarak şunu söylemek istiyorum lise hayatınızdaki fizik ve geometri notlarınız düşük olabilir. Bu sizin o derslerdeki yeteneğinizin bir ölçütü değildir. Siz kendiniz içinizden bu kararı verin ve gelin. Teknolojiye, bilime ve tasarıma merakınız var ise iyi bir şekilde düşünün derim.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık