Bilim’e Göre Haftada En Fazla 39 Saat Çalışmamız Gerekiyor.

mC3BChendisolofisC3A7alC4B1C59Fmasaati
Her üç mühendis’den iki si günde en az yedi saat ve haftada altı gün çalışmakta. Özel sektörde daha verimli çalışmamız için, çalışma saatlerine bilim el attı.
Şimdi bilim, 39 saatten fazla zaman harcayanların sağlıklarını tehlikeye attığını doğruladı.
Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden (ANU) yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı bir yaşam için çalışma sınırının, yaklaşık 80 yıl önce uluslararası olarak belirlenen 48 saatlik sınır yerine, haftada 39 saat olarak ayarlanması gerektiği söylüyor.
Geçen sene, bir ay içinde 105 mesai saat çalıştıktan sonra, intihar ederek ölen 24 yaşındaki bir Japon kadın,  uzun mesai saatleri üzerine uluslararası bir tartışmaya yol açtı.
ANU Nüfus Sağlığı Araştırma Okulu’ndan Huong Dinh, “Uzun çalışma saatleri bir kişinin zihinsel ve fiziksel sağlığını bozar, çünkü yemek yemesi için daha az zaman ayırır ve kendine iyi bakamaz” diyor.
Avustralyalılar ayrıca, insanların iyi bir iş yapmak için uzun saatler çalışması gerektiğine dair yaygın bir inancın ortadan kaldırılması gerektiğini savunuyor.
Huong Dinh, “Kadınların ortalama olarak erkekler kadar yetenekli olmalarına rağmen, kadınların erkeklere göre daha düşük ücretli işleri ve daha az özerkliği vardır, bakım ve ev işleri için çok daha fazla zaman harcıyor” diyor.
Sosyal Bilim ve Tıp dergisinde yayınlanan çalışma, Avustralya’da Hanehalkı, Gelir ve İşgücü Dinamikleri (HILDA) Anketi kapsamında yaklaşık 8.000 Avustralyalı erişkin verilerini kullandı.

Yazı gezinmesi