Mühendislikte Sınav Haftası Nasıl Karşılanmalı

1206309048252
Öncelikle bu yazımız tavsiye niteliğinde bir yazıdır. Yanlış algılanmamasını dileriz. Yazıda çokta farklı bir şey anlatmayacağım sadece 1. sınavlar, mühendislik okumayı düşünenler veya hali hazırda mühendislik kazananlar için tavsiye niteliğindedir kuzum .
Mühendis adayı oldunuz ama hala oturtamadığınız bazı problemler mevcut farkındayız. Bunlardan biride ; “sınava çalışma düzenimi bir oturtamadım.” dediğini duyar gibiyiz. Mühendis ol yazarları olarak içimizdeki tüm kadro mühendislik öğrencisi veya mühendis. Sana da bu konuda kişisel taktiklerimizden bir kaçını vermeye çalışalım. (inşallah zevk alarak okursun. Konu sınav malum.)
1- Sınav haftama 1 ay kaldı ne yapmalıyım?
İlk işin mühendis ol içeriğinde bulunan tamamen ücretsiz, üyeliksiz ve kredi sistemi olmayan bölümündeki notları indirmeyle başlamalısın. (çevrene önermeyi unutma) Tabii ki sonra onları çıkar zamanı gelince kullanmamız gerekiyor :)
2- Sınava ne kadar önce çalışmaya başlamalıyım?
Bence (diyerek başlıyorum) derslerde not tutabiliyorsan ve az çok derslerde konuyu oturtabiliyorsan sınavdan bir hafta önce başlaman gerçekten sana yeterlidir. Ben şöyle yapardım; en zor 3 dersime bir hafta önceden çalışmaya başlardım ve sınav haftası içinde, ilk sınav ne ise gecesinden sadece o sınava bakardım. Örnek verecek olursam salı günü termo sınavım olsun, pazartesi gecesini termoya ayırırım.
Kısacası ortalama bir sınav haftasında 7 adet sınavımız olduğunu var sayarsam toplam 14 gün bana sınav için yetmekte.
3- Tavsiye olarak neler verebilirsiniz ?

 

  • Üst sınıflarınızla mutlaka irtibatta kalın.
  • Hocalarınızı tanıyın.
  • Çıkmış soruları bulabiliyorsanız çözmeden sınava girmeyin.
  • Ders seçimi olarak, seçmeli derslerinizi, “şu dersi merak ediyorum.” yok “bu ders benim işime yarar.” gibi cümlelerle zor seçmelileri seçmeyin üst sınıftan abilerinizle konuşun hangisi en kolayıysa onu seçin. Atraksiyona girmeyin kendinizi yormayın.
  • Şunu da unutmayın. Okulda piyasaya dair pek bir şey öğretmiyorlar siz 2. 3. sınıfta hangi dalda ilerlemek istediğinizi belirleyin ve oraya odaklanmayı unutmayın.
  • Kendinizi geliştirmeyi unutmayın. Aklınıza ilk ingilizce öğrenmek gelmesin. (ingilizce önemsiz demiyorum.) “Çok okuyan değil, çok gezen bilir.” demiş atalarımız. Fabrika gezin, yurt dışında gezin, teknik gezin, sosyal olarak gezin.

 

Yazımızı yorum kısmında eleştirmeyi unutmayın. Bizi takip ve arkadaşlarınıza tavsiyede bulunmayı unutmayın.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık