Mühendislik Hataları

icerik
Merhaba arkadaşlar bu yazımda size mühendislik hatalarından bahsedeceğim . Doktorların yapacağı bir hatayla bir hasta ölebilir fakat mühendisin yapacağı hatalarla bin kişi bile ölebilir .
Örnek veriyorum asansörlerin yapımında her zaman emniyet katsayısı faktörü göz önünde bulundurulur.  Asansörün taşıyabileceği yük 500 kg yazılır ama aslında 2 ton kaldırır ama insanların hayati tehlikesinin önlenmesi için düşük tutulur. Bu sayının dikkate alınmaması sonucu facialar kaçınılmazdır. Mesela bu haberde yaşanan kazayı görüyorsunuz . Yük kapasitesinin aşılması sonucunda böyle bir kaza olmuş olabilir yada mühendisin hesaplamalarda yaptığı hata ile emniyet katsayısı gerekli bir şekilde hesaplanamaması sonucunda düşmüş de olabilir.
Yapılan inşaatlarda da yapılan hatalar sonucu çok ilginç şeyler karşımıza çıkabilir. Mesela yapılan kolon hesaplarından kaynaklanan hatalardan bina yamuk olarak tamamlanabilir.Yada işcinin vurdumduymazlığındanda hatalar olabilir.
Yolun yapıldığı yerde ağaçların olduğunu hesaba katılmazsa böyle sonuçlarda ortaya çıkabilir.
Bir bina yapılırken sadece demiri betonunu hesaba katmak yanlış olur zemini de hesaba katmazsanız neler olabilir. Pisa kulesine baktığımızda yapılan bu hata binayı mahvetmiştir.
Çeşitli hatalar sonucu oluşmuş örnekler;
Yoldaki kot farkının hesaba katılmaması sonucu oluşmuş bir hata

Yazı gezinmesi