Giyilebilir Teknoloji Nedir?

giyilebilir-teknolojik-C3BCrC3BCnler

Merhaba Sevgili Okuyucular ;

Bu yazımda size giyilebilir teknolojiden bahsedeceğim. Giyilebilir teknolojiyi basit olarak anlatırsak şu şekilde ,  vücudumuzun herhangi bir yerine takabileceğimiz  giyinmek veya süslenmek dışında teknolojik bir özelliğe sahipse buna giyilebilir teknoloji deniyor.  Örnek vermek gerekirse akıllı saatlerimiz , bunlarda bir giyilebilir teknolojidir. Daha basite baktığımız da üzerinde acil sinyal tuşu olan yüzüklerde bir giyilebilir teknolojidir.
Artık saatlerimizi telefonumuzla senkronize ettiğimiz zaman istersek mesajlarımızı okuyabiliriz, maillere bakabilirsiniz , fotoğraflarınıza bakabilirseniz ve aklınıza gelen daha bir sürü şey .
Sporcuların kullandığı terlediği zaman  teri emen özel atleride teknolojinin içinde sayabiliriz. Ya da askerlerimizin kullandığı çelik yeleklerde giyilebilir teknolojidir. Eskiden çok ağır olan çelik yelek teçhizatı artık günümüzdeki nanoteknoloji sayesinde çok çok hafifledi.
Biraz komik gelebilir ama Iron Man filmindeki o kostüme benzer kostümler üretildi ve özel askerler onları kullanmaya başladı. Bir Iron Man gibi uçamıyor ama yinede çok işe yarayabilir.
Bu tür giysiler teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde sürekli gelişiyor. Filmlerde gördüğümüz gözlüklerde çıkan bilgisayar ekranı artık üretildi. Filmler de hayal edilen çoğu şeyler aslında üretilebiliyor. Teknoloji her gün inanılmaz bir şekilde değişimde ve ilerlemektedir. Bundan 15 sene önce olan telefonlara bir bakın şimdi olanlara bir bakın . Artık insanlar bunlar daha ne tür telefon üretebilir derken her ay farklı bir seriyi çıkartıyorlar. Bir de üzerine telefonla uyumlu akıllı saatler akıllı kulaklıklar veya daha bir çok şey daha piyasaya sürüyorlar.
Kısaca şunu diyebiliriz teknolojinin önü artık durdurulamaz. Yarının bize neleri getirdiği tamamıyla meçhul ..

 

Yazı gezinmesi