Uzayda ilk ülke ASGARDIA

asgardia-logo
  Merhaba Arkadaşlar artık bu Dünya’dan sıkıldığınızı düşünüyorsanız sizin için bir fırsat geldi.
Dr. Igor Ashurbeyli tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz sene Paris’te tüm Dünya’ya açıklanan ASGARDIA hükumeti başvuru üzerinden alım yapmaya başladı .  Galiba artık “uzaylı” kavramını  aramızdan çıkan insanlara söyleme ihtimalimiz artıyor . Peki ya bu ülke nasıl olacak nerede olacak birazda onlardan bahsedelim.
Projenin felsefesi İskandinav mitolojisine dayanıyor. “ASGARDIA” İskandinav mitolojisinde gökyüzünden Tanrıların ülkesinde bir şehir ve insanlığın en büyük rüyası anlamına gelmektedir. Tam  bağımsız bir ülke olacak. İnternetten bu ülkeye başvuru 500 bini geçti bile , yakında birleşmiş milletlere üye ülke olmak üzere başvuru yapmayı da planlıyor. Birleşmiş milletler kabul edecek mi ya da çok saçma bulacak mı , bu sorularımızın cevaplarını yakında almaya başlayacağız.
Asgardia’nın özü Uzaydaki Barış’tır ve Dünya’nın çatışmalarının uzaya aktarılması önlemektir.
Amacını da şöyle anlatmaktadır ; Dünya’da yapılan din, dil ,ırk ayrımını yapmaksızın insanları birleştirmektir.
Bu proje 2016 yılında Paris Uzay Konferansın’da ortaya atıldı . Dünya’nın yörüngesinde kurulmayı planlanan bu ülkenin kendi bayrağı , kendi milli marşı , kendi anayasası ve kendini yönetmesine kadar her şey düşünülmüş ve tasarlanmıştır. Aslında bu ülke 100.000 kişiye ev sahipliği yapacak dev bir uzay istasyonu  ve insanlar orada o ülkenin kurallarına göre yaşayacaklar. Peki asıl soru şu bu ülkede ki insanlar neler yapacaklar ? Ne görevleri olacak ?  Sonuçta bu proje için inanılmaz derecelerde paralar gidecek hatta gitmeye başladı bu kaynak nasıl sağlanacak. Söylenenlere göre bu insanlar Dünya’yı koruma görevi üstlenecekler uzaydaki çöplüğü azaltmak için uğraşacaklar.
Asgardia vatandaşlığı konusu da çok önemlidir. Asgardia, Birleşmiş Milletlerin bir üyesi olarak tanınmaya başlandıktan sonra kaçınılmaz olarak vatandaşlık verme nedenleri ortaya çıkacaktır. Bir görüşe göre, ilk Asgardiyanlar, küçük yatırımcılar da dahil olmak üzere, bu alanlarda yatırım yapan araştırmacılar ve uzay araştırması ve keşif tekniği alanlarında çalışanlar olacak.
Dr.Igor’a göre Projenin bilimsel ve teknolojik bileşeni yalnızca üç kelime ile açıklanabilir: barış, erişim ve koruma.
Bunlar, Asgardia’nın en önemli üç bilimsel ve teknolojik hedefidir.
İLK olarak, mekanın huzur içinde kullanılmasını sağlamaktır.
İKİNCİ olarak, gezegenimizi uzay tehditlerine karşı korumaktır. Sınıflama sistemimizde yedi tehlike var: Güneş fırtınaları ve parlama, koronal kütle atımı olarak bilinir; Gezegenimizin etkin koruyucu katmanını yok eden Dünya manyetosferindeki değişiklikler; Potansiyel olarak tehlikeli asteroitler ve kuyrukluyıldızlar; Insan yapımı yörünge enkazı; Teknolojik faktörlerden ve güneş radyasyonundan kaynaklanan iklim değişikliği; Nova, süpernova ve pulsarların nükleer reaksiyonlarından kozmik radyasyon; Ve meteorlardan ve diğer küçük gök cisimciklerinden mikroorganizmalar tarafından Dünya enfeksiyonu tehlikesi.
ÜÇÜNCÜ olarak amacı, uzayda bilgi birikimi ve serbest bilimsel bir temel oluşturmaktır. Bu, herkese, özellikle de şu anda uzay erişimine sahip olmayan gelişmekte olan ülkelere ücretsiz erişim sağlayacaktır. Ve bu tür erişim özgür ve doğrudan olmalı.
Dr. Igor’a göre Asgardia felsefe, hukuk ve teknoloji ile yapılmış bir matruşka türüdür. İçinde gizlenen her ne varsa yakın gelecekte keşfedeceğimiz bir şey.Şimdilik, proje üzerinde çalışmak tamamen kişisel özel fonlarımızdan finanse edilmektedir.  Şimdi konseptimizi ve felsefemizi kamuya açıkladık ve gezegendeki insanların mümkün olduğunca çok kişi tarafından keşfedilmesini isteniyor.
Hatta şu sıralar kendi internet sitesinden de 10-20-30 dolar gibi bağışlar almaya da başlamıştır.
Size biraz daha ayrıntı veriyim hukuksal olarak bazı şeyleride netleşti mesala 13 kişilik özel seçilmiş heyet ülkeyi yönetecek.. Dr. Igor beye şimdiden “Kurucu Baba ” denmeye bile başlandı. Kendisi başkan olacak ve 12 tane de yanında bakan olucak .Hatta bakanlıklar şunlardır ;

1. Bilgi ve İletişim Bakanlığı

2. Adalet Bakanlığı

3. Bilim Bakanlığı

4. Vatandaşlık Bakanlığı

5. Dışişleri Bakanlığı

6. Maliye Bakanlığı

7. Ticaret  Bakanlığı

8. Gençlik ve Eğitim Bakanlığı

9. Güvenlik  Bakanlığı

10. Öz Kaynaklar Bakanlığı

11. İdari İşler Bakanlığı

12.  ( Bu bakanlık ise tamamıyla halkın isteklerine göre oluşacak bir bakanlıktır. Fikir sunmaları için süre verildi ve halkın isteği doğrultusunda bir bakanlık oluşturulacak.  )

Hala internet üzerinden başvuru kabul etmeye devam ediyor.  Bu site üzerinden eğer başvurmak isterseniz başvurabilirsiniz. Belki de talihiniz uzayda dönecek .
Şu anda son bilgilerle en çok başvuruyu TÜRKİYE yapmaktadır. Bunun üzerine Dr. Igor Türkçe bir videoda  yayınladı.

Yazı gezinmesi