Replika telefon nedir? Alınır mı?

AdsC4B1z

Replika telefon, temel olarak orijinal sürümün yan sanayi parçaları ile üretilmiş, marka garantisi altında olmayan ve sizlere garanti süreciyle alakalı temel destek vermeyen ürünlerdir. Tabii ki orijinal bir telefon 2000 TL iken, Replika bir telefon ortalama 1000 TL civarı olabiliyor. Bu da akıllı telefon sahibi olmak isteyen kullanıcılara gayet cazip gelmektedir. Günümüzde birçok kişinin ortak tercihi olan Replika telefonlar, sizlerin zamanla sıkıntılar yaşamanıza sebebiyet verebilmektedir. Maddeler halinde karşılaşmanız muhtemel olan düşük özellik ve arıza durumlarına değinelim;

 

  • Kamera kalitesinin orijinale göre yarısı kadar performans alma durumları söz konusu olabilir.
  • Hafıza, Ram, ekran çözünürlüğü ve Android işletim sistemi özellikleri çok düşüktür.
  • Yazılım yüklemeden önce mutlaka yedek alınmalıdır. Yoksa telefon 3310’a dönüşebilir.
  • Birçok Replika telefonda 3G ve GPS özellikleri yer almamaktadır.
  • Replika telefonlarda yer alan bataryanın ömrü çok kısadır ve şarj çok çabuk tükenir.
  • GPS olan Replika telefonlardan ise orijinal kadar performans alabilme durumu söz konusu dahi değildir.
  • En önemlisi ise garanti desteği yoktur. Yani telefonla alakalı bir sıkıntı yaşadığınızda ya ücretle tamir ettirmeniz ya da çöpe atmanız gerekecektir.

Bu tip durumlar göz önünde bulundurulduğu zaman maalesef ki bir Replika cihazın çekiciliği kalmıyor. Fakat uygun fiyatlardan akıllı telefon sahibi olmak isteyen pek çok kişi, yine de tercihlerini bu alanda kullanabiliyorlar.
Replika telefonlar insan vücuduna inanılmaz zarar vermektedir!

Bilindiği gibi akıllı telefonlarda bir SAR değeri mevcuttur. Bu değer, Samsung, Apple, HTC, Sony gibi ünlü markaların kendi ürünlerinde devamlı kontrol altında tutulmakta ve bir dengeleme sağlanmaktadır. Maalesef Replika cihazlarda bu dengeleme olmadığından dolayı, zamanla vücuda alınan zararlı maddeler sizlerin kansere kadar gitmesine sebep olacaktır. Böylesi bir sıkıntı yaşamamak açısından önemli olan faktörün her anlamda orijinal telefonlardan yana kullanılmasıdır. Ucuz telefon almak için, kesinlikle sağlığınızı riske atmamalısınız!
Replika cihaz alacağınıza, ikinci el temiz telefon satın alın!

Replika telefonlar, orijinal sıfır telefonlara göre %50 daha ucuzdur. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, 2000 TL fiyat etiketi bulunan sıfır bir ürünün Replikasını 1000 TL civarı fiyat ile satın alabilirsiniz. Bunun yerine aynı cihazın ikinci el ve temiz olanını (mutlaka tanıdık telefoncular ile irtibata geçin) aynı fiyat veya minimum artış ile satın alma durumu söz konusu olabilir. Böylelikle hem orijinal bir telefona sahip olacak, hem garanti kapsamı altında olacak, hem de hayat sağlığınızı kesinlikle riske etmeyeceksiniz! Birçok kişi SAR değerini önemsemese de, içerisinde yer alan fonksiyonel durumlar ve vücuda temas eden değerler düşünüldüğü zaman Replika telefonların zamanla kansere kadar götürdüğü gerçeği bilinmektedir.

Evet, Replika telefon nedir? Alınır mı? Konusuna böylelikle değinmiş olduk. Kısaca Replika telefon alınmaz! Almayı düşünenleri mutlaka uyarmalı, bu düşünceden kesin kesin vazgeçirmelisiniz. Hatta yazımızı dahi okutabilirsiniz. %100 bilinçlenmek adına bir Replika cihazında başınıza gelebilecek tüm unsurları maddeler halinde sunmuş olduk.

Yazı gezinmesi