İmplant Tedavisi

3

Dişler bakımsızlıktan dolayı çürüdüyse ve çekildiyse, boş kalan kısımları doldurabilmek adına iki alternatif yöntem düşünülür. Bu konuda öncelikli tercih İmplant Tedavisidir. İmplantın yanı sıra, eğer diş kökü hala duruyorsa hekimler kaplama tedavisine yönelebilir. Fakat içten çürüyen bir diş düşünüldüğü zaman, bu tip durumlarda implantı ele almak daha makul bir tercih olacaktır.

İmplant Tedavisi, kaç adet diş ekleneceğine göre fiyat değişimleri göstermektedir. Özellikle boş kalan kısımların zamanla diş kayması gibi durumlar yaratmasından dolayı, eğer implant yapılmaz ise zamanla diş yapınızda ciddi bozukluklar gözlemlenebilir. Damak boş kalan bölgelerde ki dişlerin hizasına göre kaymasına sebep olmaktadır. Bu gibi durumlar ele alındığı zaman ise implantın geç kalmadan sağlanması gerekmektedir.

İmplant Tedavisi nasıl sağlanıyor?

Hekimler bu konuda sizlerin hangi dişinizin çürüdüğünü, diş yapınızın renk tonunu, dişinizin sıkışmayacak bir biçimde çapının alınması gibi detayları aldıktan sonra implantı sipariş etmektedir. Hazır olduktan sonra vidalama ile kolaylıkla ağzınıza oturtulur. İlk zamanlar biraz acılı ve ağrılı bir süreç geçirseniz de, zamanla sağlıklı bir dişe kavuşacak ve diğer dişinizden ayırt edemeyeceksiniz.

Bu konuda birçok hasta, diş tedavisi konusunda boş kalan kısımların İmplant Tedavisi ile doldurulmasından yana tercih kullanmaktadır. Alanında profesyonel hekimlerimiz, en iyi şekilde tedavi süreçlerini kontrol ediyor ve sizlerin fikir almasına dayalı olarak doğru bir ortam zemini hazırlıyor.

İmplant tedavisine engel olan sağlık durumları nelerdir?

Her damak için uygun implant üretilemez. Özellikle bu konuda doktorun sunacağı tavsiyeleri takip etmek büyük bir önem taşımaktadır. Bu konuda İmplant Tedavisine engel olan sağlık durumları şu şekilde sıralanmaktadır;

Şeker hastalarına uygulanmadan evvel doktor kontrolü altında olması önerilir.
Sigara tüketimi fazla olan hastaların enfeksiyon riski fazla olacağından dolayı doktor kontrolü altında tutulması gerekmektedir.
Kalp rahatsızlığı olan hastaların yine doktor kontrolünde olması gerekmektedir.
Hiper tansiyonu olan hastaların “stres” başlıca düşmanı olacağından sebep, İmplant Tedavisi öncesinde bir doktor kontrolü altında olmak önem taşımaktadır.
Kan pıhtılaşma bozuklukları olan hastalara implant tedavisi uygulanmamaktadır!

Yazı gezinmesi