Mühendis Olmak

mC3BChendis

Mühendislik, teknik üniversitelerin veya üniversitelerin teknik bölümlerinin gözde branşlarından biridir. Sayısal zekasının kullanmak isteyen öğrenci genellikle üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eder.

 Mühendislik Bölümünün Avantajları
 Mühendislik bölümleri özellikle son yıllarda yükselişe geçmektedir. Üniversitelerde açılan mühendislik bölümlerinin artması ve mühendislik branşlarında çeşitliliğin olması öğrenciler tarafından tercih edilebilirliğini artırmaktadır.
 Öğrencilerin sayısal zekalarını geliştirip teknik olarak kullanabilecekleri bölümlerin başında yer alması nedeniyle mühendislik bölümü avantajlı olmaktadır. Teknolojiye ilgisi olan bir öğrenci, makine, elektronik, bilgisayar mühendisliği gibi bölümleri tercih edebilirken, daha çok biyoloji, gastronomi gibi branşlarla ilgili olanlar genetik, endüstri, gıda mühendisliği gibi bölümleri tercih edebilir. Dolayısıyla, her gencin ilgi alanı ya da yeteneklerine göre mühendislik branşı bulunmaktadır. Bu nedenle, öğrenciler kendi ilgilendikleri alana göre branş seçip, eğitimini teorik ve pratik olarak tamamlayıp, mühendislik mesleğine adım atabilirler.
 Mühendislik Öğrencisi Olmak
 Mühendislik bölümleri üniversiteye başlı olarak dört ya da beş yıllık eğitim süresine sahiptir. Beş yıllık eğitim veren bölümler İngilizce dil ağırlıklı eğitim vermekte olup, ilk yıl sadece İngilizce hazırlık bölümüdür. İlk senede İngilizce temelleri atılır, teknik İngilizce hakimiyeti sağlanmaya çalışılır ve sonraki yıllarda İngilizce olarak eğitim devam eder.
 Dört yıllık bölümlerde ise Türkçe dil eğitimi verilir ve dört senede bölüm tamamlanır. Eğitim süresi boyunca öğrenciler ders notu tutma ve sistemli çalışma yöntemleriyle teorik eğitimde başarı sağlarlar. Genellikle, ikinci ve üçüncü sınıf bitimi yaz dönemlerinde yapılacak stajlarla da pratik eğitim tamamlanmış olur. Dört ya da beş sene süren eğitimin tamamlanması sonucunda bireyler mühendis unvanını alırlar.
 Seçmiş olduğu branşa göre mühendis, gerek kamu kurumlarında gerekse özel şirketlerde çalışma imkanı bulacaktır. Bu alternatiflerin dışında yine seçmiş olduğu branşa göre bireysel olarak şirket kurup bu şekilde de hizmet verebilirler. Mühendislik bölümü oldukça geniş iş alanlarına sahip olup, akademik kariyer düşünülmesi durumunda da yükselmeye müsait bölümler arasında yer almaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık