Mühendis Olmanın Dayanılmaz Güzelliği

mC3BChendisolmakgC3BCzeldir

Her mesleğin kendi içinde özellikleri var. Yapılan araştırmalara göre insanlar bir süre sonra yaptıkları mesleklerin karakteristik özelliklerini taşımaya başlıyor ve öyle meslekler var ki bir adım daha öne çıkıyor. İşte mesleklerden birisi mühendislik.

 Temel Mühendislik Alanları

Ülkemizde bugün hem özel, hem devlet üniversitelerinde mühendis yetiştiren mühendislik fakülteleri bulunuyor. Eskiden sadece makine, elektrik, elektronik, bilgisayar, inşaat, nükleer gibi bölümler var iken bugün teknolojinin de ilerlemesi ile beraber, genetik. Mekatronik, yazılım, kaynak mühendisliği gibi bölümleri de görüyoruz ve bu fakülteleri bitiren mühendisler kpss sınavını geçerek devlet kurumlarına girdiklerinde çok iyi bir maaş ile işe başlıyorlar ki, mesleğin en önemli avantajlarından birisi işin ekonomik boyutu.

 Mühendislik Okumanın Avantajları

Yukarıda belirtilen ücret konusu sadece resmi dairelerde değil, özel sektör içinde geçerli. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun iyi bir mühendis çok ciddi paralar kazanıyor. Son derece saygın bir konuma sahip oluyor, beyaz yakalı olarak hem teknik kadrolarda, hem idari kadrolarda çalışabiliyor ki tüm bunlar bu mesleğin avantajlı yönleri. Ama bunlardan çok daha önemlisi bir mühendis aldığı eğitim neticesinde objektif düşünebilen, sorgulama yeteneği güçlü, her şart altında gereğini yapabilen bir insan oluyor ki bu da belki mesleğin en temel avantajı.

Yazı gezinmesi