2018 Mühendis Zamlı Maaşı
  1. Anasayfa
  2. Günlük Yaşam

2018 Mühendis Zamlı Maaşı

0

Mühendisler, alanları her ne olursa olsun kadro itibariyle ve kıdemlerine bağlı olarak değişse de yeni başlayan birisi olarak devlet kurumlarında belirlenen bir maaş alt limitini almaktadırlar. Bu limitin altında kesinlikle mühendis bulunmamaktadır. Geçen hafta yapılan ve memurlarla sendikanın devletten talep etmiş olduğu toplu iş sözleşmesine dayalı olarak devlette mühendis maaşları da net bir şekilde böylelikle şekillenmiş oldu. Yeni yılda bir mühendis, böylelikle bu yeni zam üzerinden devletten aylık gelir alabilecek. Elbette buna evli olup olmadığı ve kıdem alıp almadığı durumlarının da etkisi bulunmaktadır.

 
 Net zamlı maaşları
Bir mühendisin net zam alarak 2018 yılı itibariyle alacakları maaş belli oldu. Buna göre yeni işe başlayan bir mühendis aylık 4.545 TL maaşla işe başlamaktadır. Ayrıca bu tutara evli ise 150-200 TL tutarında da ek gelir ilavesi yapılmaktadır. Bu da mühendislerin bulundukları bölge itibariyle yeni başlayan bir mühendis memuru olarak devlet kurumunda aldıkları maaşı göstermektedir. Bu maaşların taşımış oldukları nitelikler dikkate alındığı zaman da ileride kıdem aldıkça elbette bu maaşlarında da gözle görülür ciddi artışların yaşanacağı kendisini göstermektedir.
 Özel sektörde mühendis maaşları
Mühendis devlet kurumlarında mı yoksa özel kurumda mı daha çok kazanır bu sürekli akla takılan sorudur. Bir mühendisin devlet kurumunda alabileceği maksimum maaş bellidir. Fakat bir özel sektörde çalışma performansına ve deneyimine göre alabileceği miktar devlet kurumunda aldığının üç katını geçmekte olduğundan çoğu mühendis ya kendi işletmesini açar ya da özel sektörde çalışır.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir