Sanal Bilgisayar Nedir ?

AdsC4B1z-2

Sanal Bilgisayar , var olan işletim sistemimizin içine bir program kurarak onun içinde bir bölüm oluşturmaya denir. Bu oluşturduğumuz bölüme herhangi bir istediğimiz işletim sistemini kurabiliriz. Kurduğumuz bu işletim sistemini normal bilgisayar gibi kullanabiliriz. Bu bilgisayara istediğimiz atamaları yaparak bilgisayarı güçlendirebiliriz.

Örnek veriyorum normal bilgisayarınız da 8 GB RAM ve 8 çekirdekli işlemci var , Sanal Bilgisayara Linux işletim sistemi kurdunuz ve bu normal 8GB RAM’inizden 3GB veya 2GB’lık RAM’i Linux kullanması için ayırıyorsunuz. Daha sonra normal bilgisayarınızın işlemcisinden de biraz pay veriyorsunuz diyelim ki 2 çekirdek verdiniz. Haliyle Linux Sanal Bilgisayarınız da 2GB RAM ve 2 çekirdekli işlemciniz olmuş olur.

Bu sayede Windows tabanlı bir işletim sisteminin içine Linux veya farklı bir işletim sistemi kurarak 2 farklı işletim sistemi kullanmamıza fayda sağlıyor. İstersek içine birden fazla işletim sistemi kurabiliriz.

Öncelikle bir bilgisayar programcısı ya da çeşitli programlama dilleri ile bir program yazıyorsanız. Bunu farklı işletim sistemlerinde de denemeniz gerekiyor ve bunun için fazla bilgisayar kullanmanıza gerek kalmadan tek bir bilgisayarın içine bir program sayesinde birden fazla işletim sistemi kurarak bütün işletim sistemlerinde bu programınızı deneye biliyorsunuz veya internetten bir program bir dosya veya bir içerik indirdiniz fakat bilgisayarınıza zarar vermesinden korkuyorsunuz böyle bir durumda bu işletim sistemini kullanarak açabilirsiniz.İçerisinde virüs gibi bilgisayarınıza zarar verecek yazılımlar olabilir bu durumda sanal bilgisayar ile dosya açabilirsiniz.Virüs, Trojen gibi bir şeyler olsa bile ana bilgisayarınız etkilenmeyecektir ve bu sayede ana bilgisayarınızı korumuş olursunuz.

Yazı gezinmesi