Tuzlu Suda Seyahat Etmek Mümkün

AdsC4B1z
Manyetik sistemlerle deniz araçları tuzlu su içerisinde itiş gücü sağlayabilir nasıl mı eski bir film ve eski bir kitap olan “the Hunt for Red october” (Kızıl Ekim) içerisinde anlatacağımıza benzer bir taşıta sahipti.
Aslında günümüzde Rus nükleer denizaltı aracı tuzlu su içerisinde manyetik alan yardımı ile çok hasret çıkardığı için düşman kuvvetleri radarına yakalanmadan Seyahat edebiliyordu.
Aslında sistemi yapmak oldukça basit bu konuyu sayfamızda atölye kısmında da gerçekleştirip sizlere sunmayı hedefliyoruz. Manyetohidrodinamik motorun minik modelini oluşturmak için pil mıknatıs ve kablo yeterli. Sistemin çalışabilmesi için sadece suyun tuz içeriğine sahip olması lazım. Daha sonra artı ve eksi kutupların bulunduğu bölgeye siz mıknatısla guzey tarafını (N) tuttuğunuzda sistemin ileriye doğru gittiğini göreceksiniz güney tarafını (S) çevirdiğinizde ise sistemin geriye doğru gideceğini göreceksiniz. Eğer sistemin deneyini gerçekleştirirsiniz suda oluşan vorteks akımı gözlemleyebilirsiniz.
Yukarıda vermiş olduğumuz formülün sembollerini bir açıklayalım isterseniz “q” elektrik şarjı sembolü “B” ise manyetik alanı sembolize ediyor “FB” İsa elektrik alan ve manyetik alan çağrını çarpımından oluşan toplam itiş gücü anlamına gelir.
Sistem gayet mantıklı ama Sizde deneyin gerçekleştirdiniz de göreceksiniz Pervane kadar büyük bir itiş gücüne sahip olamayacaksınız günümüzde aktif olarak kullanılmamasının sebebi tam olarak budur.
Sizde yazımızı Beğendiyseniz paylaşmayı aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazmanızı rica ediyoruz.

Yazı gezinmesi