En İyi 10 Öğretmen Açıkladı Bir Türk Var.

AdsC4B1z

Samsun Ayvacık’ta Okul Öncesi müdürü olan Nurten öğretmen eğitimin nobeli olan Küresel Öğretmen Ödülü’nde son 10 kişi arasına girdi. Sonuçlar 18 Mart 2018 tarihinde belirlenecek.

Küresel Öğretmen Ödülü ne demek biraz ondan bahsedelim. Onursal başkanlığını Bill Cilinton’ın yaptığı, İngiltere menşeli Varkey Gems Vakfı’nın düzenlediği bir nobel ödülü yarışması. Ki bu yarışma bu yıl bizim içinde apayrı bir öneme sahip.

Aşağıda Nurten öğretmeni anlatan bir video yayınlayacağım sizde izlediğinizde, aslında herkesin yakındığı eğitim sisteminin kaliteleşme sıkalasını duygusu ile yakaladığını, sistemi her geçen gün bir adım daha ileriye aktarmak için sürekli üretken olduğunu göreceksiniz. Ben fazla uzatmadan Nurten AKKUŞ’u tanıyalım.

“Öğretmenlik benim hayatım. Öğrencilerimi seviyorum ve çok öğretiyorum. Çevreyi tanıyoruz. Onlara dünyayı tanımalarını sağlıyorum. Öğrencilerimin merakını arttırıyorum. Ben onların hayal gücünü geliştiriyorum. birlikte yeniden keşfediyoruz. Bu harika bir şey. Çok eğleniyoruz. Ayrıca, bilgileri hayatlarına entegre eder. hayatları bu öğrenme ile değişiyor. benim için çok önemli. öğretmenlik, dünyadaki en güzel meslek. öğretmen olduğum için çok mutluyum.”

Nurten AKKUŞ’un biyografisi:

Nurten, yoksul sosyoekonomik ve eğitim koşullarından mustarip bir Türk ilinde ilk anaokulunu kurdu. Bundan önce, çocuklar hiç okula gitmemişler ve çok az sosyalleştiler. Koşullar her yerde sert – çamurdu – ama felsefesine sıkışmış: “hiçbir şey imkansız”.

Okulun öğrencileri için hazırlanması için 24 saat çalıştı. Malzemeleri bulmuş, boyalı ve temizlenmiş, oyun parkı ve spor, hobi ve rekreasyon alanları oluşturmuştur.

Öğrencileri, kendilerini yabancılarla tanışarak okuma yazma ve rakam haline gelmelerini zorladılar. Onların bilgi ve beceri kazandırma oranı% 20’den% 90’a yükselmiştir. Davranış bozuklukları azalmıştır. Toplumsal olaylara katılım% 95 oranında arttı. Ve ailelerin% 100’ü gelişimlerinden memnundu. Okul dezavantajlı bir ilçede olmasına rağmen, ulusal ödüller kazanmıştır.

Çocuk eğitiminde ailelerin katılımının düşük seviyesini gidermek için projeye öncülük etmiştir: “Baba, Tell Me A Story”. Bu babaların hem ilçesinde hem de Türkiye’de bir bütün olarak eğitime katılımına yol açtı. Babalarını sınıfta görmenin bir sonucu olarak, çocukların eğitime olan motivasyonu ve katılımı çarpıcı biçimde arttı. Sonuç olarak, Türkiye’de baba-çocuk ilişkisi gelişti ve çocukluk deneyiminde genel iyileştirmelere neden oldu. Projesi üniversiteler tarafından araştırılmış ve Nurten Sabancı Vakfı tarafından “Türkiye Değişimcisi” seçilmiştir.

UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı ile hayır kurumları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve vakıflarla projeler yürütüyor. 2015 ve 2016 yıllarında genel seçimlerle “Türkiye’de Yılın Öğretmeni” seçildi. 2017’de “Geleceğin Bir Markasından Ayrılan 30 Kadın” seçildi.

Diğer 10 finalisti ve ilk 40 finalisti görmek için tıklayınız…

Nurdan öğretmenle gurur duyuyoruz ve bu gururu bize yaşattığı için ona minnettarız.

Yazı gezinmesi