Solucan Gübresi Neden Faydalı ?

solucangC3BCbresi

Son birkaç yıldır bahçe malzemeleri satan diğer mağazalarda gözlemlediğimiz şeylerden biri, solucan dökümlerinin giderek artar oranda bulunması. Büyük kutu ev ve bahçe mağazaları artık doğanın sağladığı en iyi toprak tadilatını gerçekleştiriyor.

Solucan dökümlerini bu kadar harika yapan nedir? Solucan bu. Kullandığı organik malzemeleri sindireceği için, onları inceltir. Mineraller ve eser elementler de dahil olmak üzere besinler, en kullanışlı formlarına indirgenir. Dökümlerin pH değeri nötr 7.0’dır.

Solucan döküm yapma işlemi, genellikle vermicomposting veya vermiculture olarak bilinir . Buna “solucan çiftliği” diyen bir dostum var :)

Bir değişiklik olarak, dökümler tamamen bitti ve diğer bazı yaratık gübrelerinin aksine, kuvvetlice koklamayın (orman kokusu gibi kokuyor) doğrudan azot nedeniyle nefes darlığı gibi bir çok zararla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dökümler, ortalama bahçe toprağına göre% 4 ila% 5 daha fazla azot içerir, ancak kurtçuklar mukozaya bağlı olarak yavaş salınım biçiminde sindirirken salgılarlar.

Solucan dökümleri toprağı daha emici yapar, nemleri bitkiler için daha tutarlı bir şekilde kullanılabilir hale getirir ve toprağın kurumasını önler.

Solucanlar, mümkün olan en sağlıklı toprağı garanti eden, nihai üründe çok sayıda faydalı mikrop ve bakteri tanırlar. Buna ek olarak, dökümler, bitki besin maddelerinin emilimine yardımcı olan humik asit içerir .

Çalışmalar, çimlenmenin ve fide büyümesinin solucan dökümlerine dikilmesi ile geliştirildiğini gösteriyor . Kısacası, solucan dökümleri bahçe bitkilerinin süper besindir.

Bilim adamlarının keşfedildiği gibi solucanlar, ağır metalleri ve diğer toksinleri toprağa çıkarabilirler. Bu, düzenli depolama sahalarının ve diğer kontamine alanların ıslahında özellikle yararlı olabilir. Ayrıca bahçe topraklarınızı birinci sınıf tutmak için de yararlı olabilir.

Tabii ki, bu işlemden bazıları doğal olarak devam ediyor. İlkbahar bahçesinde toprağı terk ederek zengin zengini zenginleştiren bir grup sihirbaz bulma konusunda daha fazla gelişen hiçbir şey yok. Sen edebilir , kaliteli, OMRI beğenilen solucan dökümler satın ve saksı bitkileri için bunları kullanmak veya domates bitkileri elbise ve tüm avantajlarını beklemek.

Mevsim geldiğinde birçok bahçıvan, kompostlama solucanı olan kırmızı wigglers’ı açık komposto yığınlarına ekler. Bu sadece kompostlama sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda son ürüne solucan dökümlerinin avantajlarını da ekler.

En eğlenceli olan kendi kalemlerini evde yapmaktır. Kendi mutfak hurdalarını kompostlama, böylece onları düzenli depolama alanlarından veya kanalizasyon sisteminden uzak tutma (elden çıkarmalarımızda olanlar için), büyük bir toprak tadilatı ve ille de çocuklar için değil mutlaka ilginç bir fen dersi veren küçük bir proje ödülüdür .

Bize söyleniyor ki vermicomposting, apartmanda yaşayan büyük şehir Millennials’ın mutfak lavabosunun altında solucan kutuları tutmanın bir gurur rozeti olduğunu hissediyoruz. Her iki ayda bir, kendi bitki kaplarına eklemek için döküm var. Bir solucan kutusuyla bir ailenin bilincinde olan çocuklar arasında belli bir gecede kurtçukları besleyen insanlarda sorunlar yarattı.
Süper yüklü organik madde! Solucanlar altındaki tohum solucanları döküntüleri zengin sindirilmiş topraklardır. Bahçıvanlar onları besleyici maddeler ve mikroorganizmalar açısından zengin olduklarını bilirler. Faydalı mikroplar (10.000 farklı çeşit kadar) bitki gelişimine yardımcı olur, hastalıklarla mücadele etmeye yardımcı olur ve bitkilerinizi besler.

Orada basit solucan kutuları için birçok plan var. Veya evde kullanmak için tasarlanmış ve genellikle “solucan çayı” toplayan bir kutu içeren ticari kutuları satın alabilirsiniz .

Buradan oldukça basit. Solucanlar bir yatak takımına ihtiyaç duyacaklar – ‘parçalanmış gazete bekleme, – bu kutudaki nemi dengelemeye yardımcı oluyor. Hindistan cevizi lifi veya Hindistan cevizi yanı sıra diğer organik malzemeler – saman ve odun yongaları da dahil – kullanılabilir. Sonra sadece birkaç yüz veya daha fazla solucan beslemeye devam etmeye yetecek kadar iyi mutfak hurdaları eklediğinizden emin olun.

Onlara ne besleyeceğiz? Meyve ve sebze soymalarıyla birlikte solucanlar tahıl, ekmek ve tahıllarda bayram yapacaklar; açık kahve filtreleri ve çay poşetleri ile tamamlanmış kahve zeminleri. Onlara et ürünleri veya süt ya da yemeklik yağ vermeyin. Bunun için bir Bokashi kompostlama sistemine ihtiyacınız var . Ve asla solucan deponuza hayvan atıkları eklemezsiniz.

Deponuzda en az bin solucan gerekiyor (boyutuna bağlı olarak üreticinin önerisine bakın). Çoğu kaynaklar, bir kilo organik maddenin solucanı önermektedir. Solucanlarınızın tüketmek için taze organik maddeler tükenmediğinden emin olun.

Deponuzun büyüklüğüne bağlı olarak, dökümleri her iki ayda hasat edebilmelisiniz. Üretilen miktarda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Öte yandan, çiminizi dölleyeceksin (yapabildiğin gibi). Ancak, kaplara eklenen veya kurulan bitkiler için yan giyecek olarak kullanılan küçük miktarlar görünür etkilere sahip olacak. Bunun için, solucana teşekkür edebilirsiniz.

Yazı gezinmesi