Drone Güvenlik İpuçları
  1. Anasayfa
  2. Günlük Yaşam

Drone Güvenlik İpuçları

0

Amazon’un, PTT’nin ve UPS’nin drone teslimatı geliştirmesi ve NASA gibi grupların insansız hava sistemleri üzerinde daha fazla araştırma yapmasıyla, dronların daha sıradan hale gelmesi sadece bir zaman meselesi. Hobi amaçlı drone satan firmalar ortaya çıktığından bu tarafa drone sahibi olmak çok kolaylaştı.

Dronlar her yerde satılıktır!

Ancak, ticari ve hobi drone sahnesine daha fazla insan girerken, drone kazaları da artıyor. Bu sadece yeni başlayanlar için değil, aynı zamanda birçok deneyime sahip drone gazileri için de geçerlidir.

İşte sadece kendiniz için değil çevrenizdeki insanlar için de daha iyi ve daha güvenli bir uçuş deneyimine sahip olmanıza yardımcı olacak bazı güvenlik ipuçları.

İyi havalarda uçun: İdeal koşullarda sadece drone’nuzu çalıştırarak birçok problemi en aza indirebilirsiniz. İyi havalar sadece drone’nuzu daha iyi uçurmanıza değil, aynı zamanda havada takip etmenize de izin verir. Bu arada, uçaklar için “iyi hava” açık gökyüzü ve yağmur yokluğu ile sınırlı değildir. Örneğin kuvvetli rüzgarlarla güneşli günlere sahip olabilirsiniz.

İnsanların üzerinde uçmayın: Bu ipucu en iyi şekilde,  gökyüzünden düşmüş bir drone tarafından vurulan kayakçı Marcel Hirscher’ın yaşadığı olay bi hayli can sıkıcı. Newton fiziğine göre sadece iki saniye önce olsaydı, ciddi şekilde yaralanırdı ve hatta muhtemelen ölürdü.

İnsanlar tarafından gökyüzünde vurulmuş insansız hava araçları var. Unutma, herkes dron hayranı değil.

Bir başkasının evinin üzerinde uçmayın: Bunun için izin ve gerçekten iyi bir nedeniniz olmadıkça, başka insanların evlerinde uçmamalısınız.

Görüş hattınızdan ayrılmayın: Her zaman drone’nuzun görsel menzilde olmasını istersiniz. Bu, her zaman nerede olduğunu bilmenizi sağlar ve yanlışlıkla bir sorunlada karşılaşmazsınız. Sadece temel drone güvenliği.

120 metre’nin (400 feet) üzerinde uçmayın: Ne kadar yüksek giderseniz, uçaklar ve  planörler gibi şeylere çarpma şansınız o kadar yüksek olur. Yakınlarda uçan bir araç fark ederseniz, güvenli bir şekilde aracınızı yere indiriniz.

Yollarda uçmayın: Bu özellikle otoyollar ve ana yollar gibi yoğun caddeler için geçerlidir. Gökten yoğun bir otoyolun üzerine düşerek büyük bir kazaya sebep olan bir drone sahibi asla olmak istemezsiniz.

Havaalanlarından uzak durun: Uçan araçların, uçakların ve havaalanlarının konuşması genellikle iyi karışmaz. Aslında, bazı drone uygulamaları uçmayan bölgelerinde havaalanları içerir. Kuş çarpışmaları bir şeydir ama dronları içeren kazalar gerçekten olmamalıdır.

Örneğin, 2016 yılının başlarında, Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda bir drona çarpmayı önlemek için bir Air France pilotunun otopilottan manuel uçuş kontrollerine geçmesi gerekiyordu. O adam olma, tamam mı?

Askeri üsler üstünde uçmayın: Bir yaylım ateşi ile dronunuzdan olabilir, hem dronedan olup hemde bir sürü cezaya çarptırılabilirsiniz. Bunlar da tabiki en iyi ihtimaller.

Parazitlere dikkat edin: Tayvan’da bir köprünün altından uçarken, kumanda bağlantısı düştü ve drone için “eve dönüş” (RTL) işlevini tetiklendi. Ne yazık ki, bu doğrudan doğruya uçup köprünün alt tarafına çarptı ve ardından aşağıdaki sulara düşerek drone kayboldu.

İster sinyal engelleme olsun, ister akıllı telefonlar gibi mobil cihazlardan gelen parazit olsun, drone’nuzu uçarken aklınızda bulundurmak isteyeceksiniz.

Kendi drone’nuzu seçerken yazılarımızı mutlaka okumalısınız.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni yayınlardan anında haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir