Gorilla Glass, akıllı telefonlar, tabletler ve televizyon ekranları gibi elektronik cihazlarda kullanılan Corning Inc tarafından oluşturulan özel bir cam türüdür. Gorilla Glass marka adının günlük tüketicilerle “güçlü cam” ve “kırılmaz cam” sözcükleriyle neredeyse eş anlamlı hale geldi.
Gorilla Glass’ın akıllı cihazlarda kullanılan güçlü bir cam markası olduğunu ve çizilmeye karşı dayanıklı veya düşmeye karşı dayanıklı ekrana sahip bir ürün ortaya çıkarmakta. Sektöründe Gorilla Glass neredeyse başı çekmekte.
Gorilla Glass ne kadar güçlü?
Gorilla Glass kırılmaz değil ama inanılmaz derecede güçlü. Gorilla Glass’ın beşinci jenerasyonu,% 80 oranında sert yüzeylere kadar 1.6 metreye kadar olan düşmelerde karşı ve Corning Inc tarafından esneklik, çizilme direnci ve darbe koruması için titizlikle test edildi.
Gorilla Glass tarzı camlar nasıl yapılır?
Corning’in camları Gorilla Glass için aluminosilikat barındır. Bu tür camlar kum esaslıdır ve alüminyum, silikon ve oksijenden oluşur.
İlk cam oluşturulduktan sonra, ürün 400 santigrat derecenin üzerinde bir erimiş tuz banyosuna yerleştirilir. Bu ısı, daha küçük sodyum iyonlarını camdan dışarı iten ve bunları tuzdan çekilen daha büyük potasyum iyonlarıyla değiştiren bir iyon değişim sürecini tetikler. Daha büyük iyonları aynı büyüklükteki alana yerleştirmek için kullanılan bu işlem, camı orijinalinden çok daha yoğun hale getirir.
Gorilla Glass’ın gücü ve esnekliği budur.
Kaç çeşit Gorilla Glass var?
Gorilla Glass’ın ilk jenerasyonu, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında üretilen ek iterasyonlar ile üretildi. Gorilla Glass’ın beşinci jenerasyonu elektronik cihazlar için genel kullanım amacıyla Temmuz 2016’da piyasaya çıktı. Smartwatches için tasarlanan yeni cam türü Gorilla Cam SR +, bir ay sonra ortaya çıktı.
Gorilla Glass geri dönüştürülebilir mi?
Gorilla Glass zor olabilir ama günün sonunda hala cam ve gerçekten geri dönüştürülebilir. Gorilla Glass’ın yaratıldığı yöntem, camlar veya şişelerde kullanılan normal cam gibi çevreyi daha da kötüleştirmez.
Antimikrobiyal Goril Cam Nedir?
Antimikrobiyal Gorilla Glass, Gorilla Glass’ın normal Gorilla Glass özelliklerine sahip, ancak bakteri direncine sahip özel bir türüdür. Cam, bu direnci doğal olarak antimikrobiyal bir madde olan iyonik gümüş ile infüze edilerek verilir.
Antimicrobial Gorilla Glass’ın amacı akıllı telefonlar, tabletler ve ATM’ler ve interaktif ekranlar veya haritalar gibi kamu elektronik cihazları gibi dokunmatik cihazlar üzerinde daha hijyenik bir deneyim yaratılmasına yardımcı olmaktır.
Gorilla Glass kim yapar?
Gorilla Glass, Corning Glass Works adı altında 1851 yılında kurulan Amerikan şirketi Corning Inc tarafından yapılmıştır. Corning Glass Works, adını 1989 yılında Corning Inc olarak değiştirdi.
Corning New York’taki Sullivan Park’a ek olarak, şirket Shizuoka Japonya (Corning Teknoloji Merkezi) ve Hsinchu, Tayvan (Corning Research Center Taiwan) ‘daki diğer araştırma merkezlerine de sahiptir.
Hangi ürünler Gorilla Glass’la birlikte kullanılabilir ?
Gorilla Glass, akıllı saatler ve fitness takipçileri, akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için çok sayıda şirket tarafından kullanılmaktadır.
2016 yılında, Ford GT spor otomobil, Gorilla Glass’ı arka ve ön camlarında kullanan ilk otomobil oldu.
Çoğu şirket kendi cihazlarında Gorilla Glass kullanıyorsa, web sitelerinde bahsedecektir. Teknolojinin olumlu şöhreti göz önüne alındığında, birçok ürün reklamı, kullanıldığı takdirde Gorilla Glass’dan da söz edebilir.
Gorilla Glass adı bir şey diyor mu?
Ürün adı Gorilla Glass’ın özel bir anlamı yok gibi görünüyor. Bu, camın hayvan krallığındaki en güçlü yaratıklardan biri olan bir goril kadar güçlü olduğu anlamına geliyor.
Gorilla Glass nereden alabilirim?
Corning, cihazlarında kullanmak isteyen şirketler için çok miktarda Gorilla Glass üretmektedir.
Gorilla Glass ortalama bir tüketici tarafından satın alınamaz.
Gorilla Cam Alternatifleri Var mı?
Corning’in Gorilla Glass’a en büyük rakibi, Gorilla Glass’a çok benzeyen ve Sony, Smasung ve XOLO tarafından üretilen birçok akıllı telefonda kullanılan Asahi Glass Co’nun Dragontail’idir.