Bilgisayar Mühendisleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Bilgisayar mühendisi

Yeni iş hayatına atılan genç mühendislerin merak ettiği veya toplumda diğer kişilerden bu konu hakkında merak duyması oldukça normaldir. Mühendislerin kaç para aldığı toplumca her zaman merak edilen bir durumdur. Her yeni mezun olmuş bilgisayar mühendisi ortalama bir maaş almaktadır.

Aslında bu durum yeni mezun olmuş mühendislerin bilgi ve birikimine bağlıdır. Çünkü bilimsel gelişmeleri takip etmeyi başaran ve kendini sürekli geliştirip kendine yatırım yapıp yani dil öğrenmiş mühendisler diğer yeni mezun olmuş mühendislere göre daha fazla maaş almaktadırlar.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARI ALT VE ÜST LİMİTLERİ

Yeni mezun olmuş bir bilgisayar mühendisi aşağı yukarı 3.000 TL bir maaş ile işlerine başlayabilirler. Bu başlangıç maaşı kişinin kendine yapmış olduğu yatırımlar ile değişebilmektedir. Eğer bir bilgisayar mühendisi yabancı dillere hakimse ayrıca bilgisayar bilimleri diye tabir edilen java, php, css, html, arduino gibi dillere hakim ise daha fazla maaş ile işe başlayabilmektedir.

Burada baz alınan örnek tabi ki yeni mezun olmuş bir mühendis içindir. 3.000 TL ile işe başlamış olan bir mühendis işte devam ettiği sürece maaşı kademeli olarak artacaktır. Bugün iyi bir bilgisayar mühendisi yaklaşık 20.000 TL ila 30.000 TL arasında maaş alabilmektedir. Bu maaşları alabilen mühendisler elbette ki bilgi ve birikim bakımından oldukça iyi olan mühendislerdir.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ MAAŞLARINI NELER BELİRLER?

Bilgisayar mühendislerinin maaşlarının ne kadar olacağı kimi zaman elinde olabilir. Çünkü bilgili bir mühendis ile diğer mühendisler arasında iş hayatında oldukça fark vardır. Bu yüzden bir mühendisin kendine yaptığı yatırım onun maaşını da belirler. Bu yüzden eğer mezun olana kadar bilgisayar mühendisi terimlerini öğrenmek ve yabancı dil mutlaka öğrenilmesi gerekir. Böylece istenilen maaşlara erişmek daha da kolaylaşacaktır.

Yazı gezinmesi