Havacılık ve Uçak Mühendisliği

havacılık ve uzay mühendisliği

Mühendisliğin bir diğer dalı olan havacılık ve uçak mühendisliği oldukça önemli bir mühendislik dalıdır. Havacılık ve uçak mühendisliği oldukça geniş bir mühendislik dalıdır. Yani çalışma olanakları oldukça geniştir. Ve bu mühendislik dalında kişi kendini istediği teknoloji dalında geliştirebilmektedir. Havacılık ve uçak mühendisliği havada bulunan her türlü aracın yakıtı, motoru ve diğer parçaları ile ilgilenmektedir. Dolayısı ile havada bulunan her türlü araç onun ilgilendiği alanları belirler. Bu araçların tasarımını, oluşumunu, projesini ve daha birçok yapımında bulunan donanımları elden geçirir ve uygulamaya koyar. Havacılık ve uçak mühendisliği ayrıca havada bulunan kitle imha silahlarının tasarımından ve yapımından da sorumludur. Bu alanda da çalışmalarını yürütmektedir.

HAVACILIK VE UÇAK MÜHENDİSLİĞİ MAAŞLARI NE KADAR?

Havacılık ve uçak mühendisliği okumuş olan yeni bir mezun maaşları merak edilmektedir. Bu bölümden yeni mezun olmuş bir mühendis henüz daha meslekte çok yeni olduğundan asgari ücret ile başlamaktadır. Daha sonra bu maaş mühendis kabiliyeti ve birikimine göre artmaktadır. Her mühendislik dalında olduğu gibi bu mühendislik dalında da yabancı dil bilgisi mühendis maaşlarını belirlemektedir.

HAVACILIK VE UÇAK MÜHENDİSLİĞİ ÇALIŞMA ALANLARI

Havacılık ve uçak mühendisliği dalının diğer mühendislik dallarından ayıran en önemli avantajı çok geniş bir iş yelpazesine sahip olmasıdır. Bundan dolayı yeni mezun olmuş mühendisler hemen iş bulabilmektedir. Havacılık ve uçak mühendisliği Türk hava yollarında çalışabilmektedir. Ayrıca savunma sanayilerinde örneğin ASELSAN gibi devletin önemli kurumlarında da görev alabilmektedirler. Havacılık ve uçak mühendisliği makine mühendislerinin çalıştığı alanlarda da ayrıca çalışabilmektedirler. TÜBİTAK gibi kurumlarda da havacılık ve uçak mühendisliği dalı için iş açığı bulunmaktadır. Ayrıca havacılık ve uçak mühendisliği mezunu kişiler yurt dışında da birçok uzay ile ilgili kurumlarda çalışabilirler.

Yazı gezinmesi