iPhone XS Max inceleme

Iphone xs max telefonunun fotoğrafı

Apple son dönemlerde gündemden düşmeyen bir dokunuş gerçekleştirdi. iPhone XS Max cihazı üretti ve satışa sundur. iPhone tüm versiyonlarda cihazı kullanmayanların bile gönlünü fethetmiştir. Dolayısıyla bu yeni versiyonuyla profesyonelliğini bir kez daha vurgulamıştır. Orijinal fotoğraf makinelerini aratmayan ve onlarla rekabet halinde olan kamera yetenekleriyle göz kamaştırmaktadır. Türkiye’ye dört gözle gelmesi beklenen cihazın fiyatı ise ateş pahasıdır. Fiyat olarak yaklaşık 10-15 bin civarı olduğu söylenilmektedir. Kullanıcılar iPhone’ nun diğer tüm cihazlara meydan okuyan mükemmel özellikleri neticesinde bu fiyata değdiğini söylemektedir. Versiyonları arasında en büyük ve en güçlüsüdür. Hatta bu ürün için versiyonları arasında amiral gemidir demek daha doğru olacaktır.

iPhone XS Max özellikleri

Apple geçtiğimiz günlerde 12 Eylül zamanlarında bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik ile iPhone XS Max inceleme lansmanı yapılarak, cihaz resmiyet kazanmış oldu. Söz konusu cihazın üretimi ise TSMC fabrikalarında gerçekleşmiştir. Bu fabrikada üretilmesinin önemlerinden biri 7 nm üretim mimarisine sahip olunmasıdır. Aynı zamanda gücünü A12 Bionic işlemcisinden almaktadır. 6 çekirdeklidir. Bu çekirdekler ise şöyledir :

  • Tempest adlı çekirdek sayısı 4
  • Vortex adlı çekirdek sayısı 2

Bu çekirdekli işlemciye aynı zamanda yapay zeka birimi de yüklenmektedir . 4 çekirdekli GPU biriminin de zaten yüklü olduğundan bahsetmemek gerekir. iPhone XS Max 4GB RAM’e sahiptir. Dahili hafıza versiyonları ise 64GB, 256GB ,512GB şeklindedir. Bu cihazın performansı mükemmeldir. Günlük kullanım dönemlerindeperformans artışı söz konusudur.

İPhone XS Max Tasarım Özellikleri

Ekran ve kamera özellikleri açısından üstün performansa sahiptir 6.5 inç boyuta sahiptir. Dolby Vision ve HDR10 vs. görüntü teknolojisine sahiptir. Ekran parlaklık oranı ise 102.9 cm kare civarlarındadır. 2 arka kamera özelliğine sahiptir. Arka kameralar 12+12 megapikseldir. Ön kamera ise 7 megapiksel 32 mm lense sahiptir. Aynı zamanda ultra çözünürlüklü video çekimleri de söz konusudur. Kablosuz şarj özelliğiyle 3174 mAh ‘dır.

Suya ve toza karşı dayanıklıdır. Yüzde 84.4 ekran gövde oranına sahiptir. iPhone XS Max 208 gram ağırlığındadır.

Yazı gezinmesi