Sadece Mühendislerin Anlayabileceği 7 Havalı Durum

Mühendis

Günümüzde insanların yaptıkları mesleklerden bazıları sadece o insanlara özgüdür. Mühendislik mesleği de kişiye özgü meslek alanlarından birisidir. Mühendisler çevreye ve doğaya çok farklı bakarlar. Farklı baktıkları için farklı algılamalar ortaya koyarlar. İşte bir mühendisin anlayabileceği yedi havalı farklı durum şunlardır:

Tespit ve Gözlem Yetenekleri Yüksektir

Bir mühendis yapacağı planı kendisi belirler. Her tasarlanan plan o kişi için özeldir. Mühendis olan kişiler eksik yanlarını iyi bilir. Bu eksiklikleri gidermek için çalışır. Mühendislerin iyi bir tespit ve gözlem yeteneği olduğu için çevrelerine farklı yaklaşırlar.

Elektronik Aletleri Tanırlar

Genellikle elektrik ya da makine mühendisliği mezunları mühendisler elektronik aletlerinin tamir ve bakım işlerinden çok iyi anlarlar.

Yüksek Yabancı Dil Bilgileri Vardır

Mühendislik mezunları kişiler yabancı dil konusunda oldukça iyi durumdadır.

Çevrelerine Farklı Bakarlar

Mühendis insanlar eğitim sürecinde aldığı eğitimler nedeniyle doğaya farklı bakarlar. İnşaat Mühendisleri her yeri şantiye olarak görebilmektedir.

El Becerileri Oldukça Gelişmiştir

Mühendislik fakültesi mezunlarının özellikle psiko motor el becerileri aldığı eğitimler vasıtasıyla fazlaca gelişmiştir. Özellikle Harita mühendisleri bu konuda iyi bir örnektir.

Yüksek Bilgisayar Programlama Bilgileri Bulunur

Özellikle Bilgisayar Mühendisleri bir bilgisayara bakarak ondan çok iyi anlarlar bu durumdan başka mühendisler Ofis, Excel ve Access programlarını da ileri derecede kullanabilirler.

Mühendisler Yaratıcıdır

Yeni yapılmış teknolojik ürün bilgisine çok iyi derecede sahip olan mühendisler, orijinal tasarımlar ortaya koyabilirler.

Bilime ve Bilgiye Önem Verirler

Mühendislerin sahip olduğu özelliklerden birisi de bilim ve bilgiye önem vermeleridir. Bu yüzden mühendisler oldukça meraklı kimselerdir.

Yazı gezinmesi