Kompozit Model Nasıl Yapılır ?

kompozit model ürün çıktısı

Firmaların bünyesinde, hizmet verdiğimiz uygulamalardan bir tanesi olan kompozit model, üretim konusunda ki önemli malzemelerden bir tanesidir. Ürünlerin şekillenmesi ve tasarlanması için uygulanan ilk adım, üretilecek ürüne ait teknik resim dokümanlarının alıcı tarafından model yapılacak firmaya teslim edilmesi ile başlanmaktadır. Teknik resim incelemeleri bittikten sonra, 3D programları kullanılarak tasarım işlemine geçilmektedir.

3D Tasarım İşlemi

3D tasarım işlemi, ürünün şeklini oluşturan ve ürün hakkında gerekli bilgileri görsele dökmek için yapılan işlemlerdir. Bu işlemlerde, ürün tasarımı ile ilgili bilgiler, radyus, köşe kenarları, çağ eğriliği gibi modelin oluşumunu sağlayan püf noktalar belirlenmektedir. Yani model planını yapılmaktadır. Model planı, montaj için gerekli olan parçaların şeklini, ahşapların ölçüleri, boyutları parçanın nasıl montaj olacağı ve parçanın estetik görünümünü belirleyen resimlere verilen isimdir.

Model planı ve teknik resim aşamaları sorunsuz bir şekilde bittikten sonra yapılması gereken işlem, üretim aşaması için gerekli olan mdf malzemelerin daha önceden belirlenen ölçülere göre kesilmesi ve şekillendirilmesidir. Bu işlemin sonunda, kesimi tamamlanan mdf parçaların pürüzsüz hale getirilmesi için zımpara çalışmaları başlamaktadır. Daha önceden belirlenen parça ölçülerine göre, modelin şekillenmesinde kullanılan malzemeler hazırlanır ve bu malzemeler bilgisayar kontrollü 5 eksenli CNC makinesi ile aşındırma ve kesme işlemleri uygulanır. Bu uygulama sayesinde, modelin görsel boyut kazanması ve 3D tasarımındaki görünümüne kavuşturulur.

Üretim

Son olarak hazırlanan tüm parçalar seri üretim için kompozit üreticilerine gönderilir. Firmalar tarafından yapılan tüm aşamalar sırasında kullanılan ekipmanlar günümüzün yenilikleri ve teknolojisi ile üretilmiştir. Kompozit model tasarımı aşamaları, gerekli olan tüm testlerden geçirilmekte ve kaliteden taviz verilmemektedir. Tüm ayrıntıları dikkate alarak, gerek ölçü gerekse montaj sırasında yapılan çalışmaların sonuçlarını kendi bünyesinde test etmektedir.

Almış olduğu siparişlerin gerekli üretim özelliklerini belirledikten sonra mdf tasarım 3 boyutlu hale getirmektedir. Yani tasarım aşamasında olan modellerin sıfır hata teslim edilmektedir. Günümüzde kompozit modeller, yaygın bir kullanıma sahip olmasından dolayı üretim alanlarında geniş bir alana sahiptir. Kompozit modellerin üretimi yapılmakta ve ürünlerin estetik görünümlerinde de başarı sağlanmaktadır. Üretimde kullanılan mdf malzemeler, ürünün üretim sayısına göre değişmektedir. Bunun sebebi ise, mdf malzemenin üretim aşamasında maruz kaldığı çevresel faktörlerdir. Yani ürünün zaman içerisinde estetik görünümünü kaybetmesine model üretim kalitesinin düşmesidir. Bu sorunu çözmek için üretim sayısı, tasarım aşamasında müşteri tarafından firmamıza bildirilmelidir. Bu sayede hem müşterinin ödeyeceği tutar düşürülmekte hem de ürünlerin kalitesi artmaktadır. Cast makine model, mdf malzemeleri kullanarak birçok model için hizmet vermekte ve sizden gelecek özel siparişlere de hızlı bir şekilde cevap vermektedir. Tasarım işleminde kullanılan kalıplar kontrollerden geçtikten sonra işlem görmekte ve tüm çalışmalarında gerek kalitesini gerekse titiz işçiliğini yaptığı tüm çalışmalara yansıtmaktadır.

Yazı gezinmesi