Boyuna Asılan Projektör: Portable Lumipen

Lumipen-1024x566

 Portable Lumipen Nedir?

Portable kelime olarak portatif bir yerden bir yere taşınabilen anlamına gelmektedir. Tokyo Üniversitesinde çalışan araştırmacılar tarafından tasarlanan Portable Lumipen cihazı tıpkı bir kolye gibi boyunda taşınabiliyor. Bu cihaz çevreyi hızlı bir derecede tarayıp görüntüleri anında aktarabiliyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri, lensler, başlıklar derken geliştirilen bir diğer teknolojik cihaz Lumipen hayatımızda yer alacağa benziyor. Lumipen oturduğunuz yerde bulunan en küçük bir nesneyi bile tarayabiliyor. Taranan nesneyi hafızaya alıp nesnenin üzerine sinyal gönderebiliyor. Bu cihaz için bir nevi arayüz uygulaması ile çalışan bir cihaz denilebilir. Çünkü el hareketlerini algılayıp vücudu arayüz gibi kullanabiliyor. Aynı zamanda parmağınızla kontrol edebileceğiniz bir işaretçi sistemine de sahiptir.

 Şaşırtıcı Derecede Hızlı Cihaz

Projeksiyon sistemlerinin çalışma prensibinde izdüşüm gönderimi teknolojisi vardır. Lumipen ’de aynı mantıkla çalışıyor. Lumipen dijital olan görselleri gerçek ortama saniye 1000 kare hızla ve 3 milisaniyelik bir farla yansıtabiliyor. Normal projeksiyon makinesi ile karşılaştırıldığı zaman hız farkının boyutu hayrete düşürüyor. Ayrıca bilgisayar oyunları saniyede 30 ile 60 kare arası gösterirken Lumipenle karşılaştırıldığında ne kadar hızlı olduğunu görmek mümkündür.

Bu cihazın taşınabilir olması da ayrı bir kolaylık sağlıyor. Bilindiği üzere projeksiyon sistemleri ve görüntü yansıtan makineler sabittir. Ancak yeni çıkan teknolojik cihazların hafif ve hareket eder olması eski cihazları gölgede bırakacağa benziyor. Üstelik arttırılmış sanal gerçeklik gözlükleri ve başlıklar son derecede teknolojik ama görüntüyü sadece kişinin kendisi görebiliyor. Lumipende ise cihazın etrafa yansıttığı dijital görüntüler herkes tarafından görülebiliyor.

 Cihazın Satışı Ne Zaman Olacak?

Lumipen’in gelecek zaman için hayata geçirilmesi gibi bir durum şu anda var olan planlar arasında yer almıyor. Ancak böyle bir teknolojinin geliştirilmiş olması bile insanı heyecanlandırıyor. Cihaz herkese ulaştığı zaman insanın hayatında büyük bir kolaylık olacak ve insanlar Lumipen’i madalyon gibi boyunlarına asarak hem projeksiyon cihazıyla yaptıkları sunumları her yerde yapabilecekler hem de nesneleri tarama özelliği sayesinde bir nesneyi kolaylıkla inceleyebilecekler.

Yazı gezinmesi