İlk Uçabilen Taksi Bell Nexus

web312-bellnexusconceptimage-0119-Wms1_cover

Geçtiğimizde günlerde Las Vegas’ta düzenlenen CES 2019’da tanıtımı yapılan ilk uçabilen taksi Bell Nexus görücüye çıktı. Gelecek zamanlarda faaliyete geçeceği düşünülen uçan taksi Bell Nexus için tanıtımlar ve çalışmalar devam ediyor.

Dünyanın popüler en prestijli helikopter üreticilerinden olan Bellese 2019 ile uçan taksi projesini tüm detayları izleyenlerin beğenisine sundu. İlerleyen zamanlarda otomobil dünyasında bir çığır açacağını ve bir çağı bitirip yeni bir teknolojiyle insanları buluşturacağını vaat eden firma projesini bir devrim olarak nitelendiriyor.

Uçan taksi Bell Nexus ’un detaylarına ve aksamına bakıldığı zaman alt tarafında 6 adet pervaneli motor ile çalıştığı görülüyor. Firma sadece Ces 2019’da uçan taksiyi fotoğrafları ile tanıtmıştı ancak Ces 2020’de uçağı prototip olarak teknoloji severlerle buluşturacakları söyleniyor.

Buna ek olarak uçan taksinin detaylarına baktığımızda uçağın dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen sisteme sahip olduğu görülüyor. Ayrıca Safran Helicopter Engines tarafından da paylaşılan helikopter sistemi bu uçakta da karşımıza çıkıyor. Daha üzerinde çalışmaları devam eden Bell Nexus için detaylar tam olarak paylaşılmadı fakat uçan taksinin tahminen 2023 yılında faaliyete geçeceği alınan haberler arasındadır.

Bell şirketinden yapılan açıklamaya göre tüm hazırlıklar bittiği zaman uçan taksinin önümüzdeki yıllarda hayatımıza girmesinde hiçbir sakınca görünmüyor. Bell Nexus için geliştirilen sistem sayesinde uzun mesafeli yolculuklar için rahat bir yolculuk yapılabileceği düşünülüyor.

Ayrıca beş kişilik yolcu taşıyabilen Bell Nexus Uber ile anlaşarak hava taksi sistemine geçiş yapacağı belirtiliyor. Uber aracılığı ile Bell Nexus içinde seyahat etmek isteyenler istediği yere konforlu bir şekilde gidebilecek.

Uber Air 2023 Sinyali Verdi

Geçtiğimiz yıllarda faaliyet giren Uber taksi Uber Air projesinin 2023 yılında gerçekleşeceğini duyurmuştu. Hindistan ve ABD başta olmak üzere Uber Air 2023’te 5 farklı ülkede hizmet vermeye başlayacak.

Yazı gezinmesi