Fırat Uzer ile röportaj yaptık

firat-uzer

1. Öncelikle mühendisol okurlarına kendinizi tanıtır mısınız?

22.04.1973 güzel bir bahar gününde İstanbul’da doğdum. Güzel bir çocukluk sonrası sırasıyla İşletme, Sağlık yönetimi, İş Sağlığı Güvenliği, Psikoloji okudum. Halen Psikoloji alanında yüksek lisans yapıyorum ve ayrıca Sosyoloji öğrencisiyim. Adana ‘da özel bir hastanenin Genel Müdürlük görevini icra ediyorum. Ayrıca bir fütürist ’tim. Adana Fütürist Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Halen Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkan Yardımcılığını ve Güney İlleri Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanlığını yapıyorum. Adana Ticaret Odası 45.Meslek komite başkanıyım. Tobb sağlık meclis üyesi olarak görev yapıyorum .İzgören Akademi’nin uğur böceği olarak tüm Türkiye’de Kendi Hayatının Lideri Ol seminerleri veriyorum.Pin Akademi, Yaşamartı’ nın konuşmacısı olarak seminerler ve eğitimler veriyorum.Ayrıca yerel gazetelerde yazılar yazıyorum.

2. Biliyoruz ki Tedx vb. bir çok önemli platformlarda konuşmalar yapıyorsunuz. Konuşma ve aktarım yeteneğinizi nelere bağlıyorsunuz?

Konuşma ve aktarım yeteğinin doğuştan olduğuna inanmakla birlikte gerekli eğitimler alındığında iyi bir konuşmacı olacağımıza inanıyorum. Ama asıl önemli olan hep daha iyiye doğru adım atmaktır.

3. Meslek hayatınızda “Benim Dönüm Noktamdır” diyebileceğiniz bir olay var mı?

Meslek hayatımda dönüm noktası diyeceğim olay belli bir kariyer sonrası sağlık sektörüne sıfırdan başlayarak tekrardan yükselmektir.

4. Konuşmalarınızda da hayal kurmanın önemini vurguluyorsunuz hayal kurmak özellikle biz gençlere ne anlam ifade etmeli, neden hayal kurmalıyız?

Hayal kurmanın insan temelinin ve amaçlarının en önemli noktası olarak görüyorum. Çünkü insanoğlu hayatta hiçbir şeyi hayalsiz oluşturmamıştır. Hayal gerçekleştirme duygusunun en önemli güdüsüdür. Bugün eğer gençlerimiz hayal kurarsa amaçlarına ulaşabilirler. Ben hala büyük hayaller kuruyorum ve peşlerinden koşmaya devam ediyorum.

5. Hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmak için temel bir mottonuz var mıydı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?

Temel parolam hiç usanmadan çalışmak. Eğer bir şeyi elde etmek istiyorsak planlı ve usanmadan çalışmalıyız.

6. Fütürist bakış açınızla ülkemizin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Ülkemiz dört bir yanı denizlerle çevrili muhteşem topraklar. Biz bu topraklarda geleceği doğru konumlandırdığımız takdirde mutlu ve refah içinde yaşayabileceğiz. Geleceğe hazırlanabilmekse gençlerimizin elinde olacak. Bunun içinse olumlu umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz

7. Son dönemlerde epey revaçta olan “kişisel gelişim” kavramı bize ne ifade etmeli? Kişisel gelişim sizce tamamlanabilir bir kavram mı?

Kişisel gelişim aslında adı gibi bir bireyin yaşadığı süre içerisinde kendini geliştirmesidir. Gelişim her alanda olmalıdır.Bugün bilgi sınırsız.Ne kadar çok bilgi öğrenimi bizim gelişmemizi ve vizyonumuzu geliştirecektir.Böylece kişisel gelişimimizi tamamlama süreçlerine başlayabileceğiz.Ama ben şuna inanıyorum kişisel gelişimin tamamlanması konusunda insanoğlunun hep yetersiz kalacaktır.Önemli olan ne kadarını tamamlayacağımız olacaktır.

8. Sizce fikir üretmek mi üretilen fikirleri inove etmek mi?

Fikir üretmek ve fikirleri inove etmek gerçekten önemli kavramlar. Aslında ürettiğimiz fikrin ne olduğu önemli ,bugün biz geleceğe yönelik bir fikir oluşturmadığımız taktirde önemini yetirecektir.Dünya her an gelişirken fikirlerin inove edilmesi önemli bir hal almakla birlikte yepyeni bir fikir heyecen ve öne çıkmayı getirecektir.

9.Kariyer kelimesi size ne ifade ediyor?

Kariyer kelimesi aslında benim için çok önemli olduğu kadar yeri geldiğinde de önemsiz bir kavram olabiliyor. Çünkü asıl olan kariyer yolculuğunda sevdiğiniz ve kendinizi iyi edebilecek şeyleri yapabilmeniz.Aksi takdir mutsuz bir kariyer insanoğlunun çöküşü gibi geliyor bana.
10.Son olarak bu röportajı okuyanlara bir mesajınız var mı?
Siz siz olun hayatta oldum kelimesini kullanmayın, benim en iyi bildiğim şey hiç bir şey bilmediğimdir. Daima öğrenmek için çalışın. Çok kitap okuyun ve hayal kurmayı bırakmayın…
Sn. Fırat Uzer’ e mühendisol.com’a göstermiş olduğu ilgi ve röportajı için çok teşekkür ederiz..

Yazı gezinmesi