Otomobil Devi Ford Markasının Şaşırtan Teknolojik Köpek Kulübesi

ford-sessiz-kopek-kulubesi-2,2cy-7ZjUOku2uOnym3YBHg

Dünya üzerinde en çok bilinen ve en iyi otomobil üreticisi olan Ford şaşırtan farklı inovasyon çalışmaları ile şaşırtmaya devam ediyor. Ford markası bu sefer tamamen patenti kendisine ait olan teknolojik köpek kulübesi ile karşımıza çıkıyor.

Ford deyince akla öncelikle otomobil geldiğinden köpek kulübesi fikri biraz hayret verici olabiliyor. Ancak Ford’un son yıllarda imzasını taşıyan scooter, otonom araçlar gibi kendi markasını taşıyan ürünlerle Ford bu tarz işlere de adım atacağı konusunda bizlere ipucu veriyor. Ford mühendisleri bu sefer teknolojik köpek kulübesi icadı ile ortaya çıktı. Köpekler dışarıda gök gürültüsü, şimşek gibi hava olaylarına doğrudan maruz kalıyorlar. Ayrıca insanların özel günlerde yaptığı gürültülü aktivitelerden de oldukça etkileniyor. Bu koşullardan köpekleri korumak için Ford mühendisleri aynı otomobillerde yaptıkları aktif gürültü engelleme teknolojisinden faydalanarak bu sistemi teknolojik köpek kulübelerinde de hayata geçirdi. Bu sayede köpekler gürültülü ortamdan kendilerini koruyabiliyorlar.

Teknolojik köpek kulübesinde köpek dostlarımızın konforunu sağlayacak maksimum düzeyde donanımlar yer alıyor. Köpek kulübesinin iç ortamının ısı dengesini sağlayan mavi ışık teknolojisi de köpeğin huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlıyor. Ayrıca kulübe farklı mimari tasarımı ile de dikkat çekiyor. Teknolojik kulübenin özel olarak dizayn edilmiş otomatik bir kapısı bulunuyor.

Teknolojik Kulübeye Yeni Özellikler Eklenecek.

Kulübenin tasarımı farklı olduğu gibi malzemesi de köpeklerin sağlığını düşünerek yapılmış. Ford mühendisleri köpeklerin ne tür olumsuzluklardan etkilendiklerini araştırıp gözlemleyerek onları fazlasıyla rahat etmesini sağlayacak yeni teknolojik özellikler üzerinde çalışıyorlar. Teknolojik köpek kulübesi şu anda sadece prototip olduğundan hemen gidip alınamıyor. Mühendisler başka firmalardan da yeterli destek gelirse bu kulübelerin satışa hazır olacağı konusunda yetkilileri bilgilendiriyorlar.

Yazı gezinmesi