Tesla’nın Yeni Elektrik Motorlu Kamyonu Semi

Tesla Semi Elektrikli kamyon

Tesla’nın üzerinde çalıştığı yeni elektrik motorlu kamyonu Semi ilk kez Kuzey Kaliforniya eyaletinde ortaya çıktı. Şirketin Rocklin’de bulunan mağazasının önünde sergilenen Tesla Semi prototipi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kamyonun ilk alınan verilere göre 2020 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.

Tesla’nın Elektrik Motorlu Kamyon Hamlesi

Son zamanlarda otomobil sektöründe elektrikli ve otomatik pilot özelliğine sahip araçlarla adından sıkça söz ettiren Tesla,2017 yılında bir elektrik motorlu kamyon üzerinde çalıştıklarını ve 2019 yılının son çeyreğine dek yapımının süreceğinden bahsetmişti. Şimdilerde yapımının bittiğinin sinyalini veren Tesla şirketi adını Tesla Semi verdikleri elektrik motorlu kamyonla sahalara girmeyi planlıyor. Kuzey Kaliforniya’da ilk kez görüntülenen Tesla Semi’nin prototipi şirketin Rocklin’de bulunan mağazasında satışa sunulmaya hazır bir şekilde bekliyor.

Daha önceden edinilen bilgilere göre bu test aracı her bölgeyi tek tek dolaşmış ve en son Kuzey Kaliforniya’da aracın test sürücü sona ermiş. Ancak şu anda şirket tam olarak 2020 yılında bu aracı piyasaya sürmeye karar vermiş.

Tesla Semi Elektrik Motorlu Kamyonun Özellikleri

En son 2017 yılında yapımına başlanan Tesla Semi geçen yıllardan bu yana özelliklerini her geçen gün daha da artırmıştır. Tesla CEO’su Elon Musk’ın yaptığı açıklamalara göre aracın farklı menzillere sahip iki modeli olacak. Tesla Semi 482 kilometre ve 800 kilometre menzile sahip iki farklı model olarak üretilecek. Mağazanın önünde sergilenen prototipte 4’ü önde 4’ü arkada olmak üzere 8 tekerlek bulunuyor. Şu anda kırmızı renkte üretilen kamyonun ilerleyen zamanlarda farklı renk seçeneklerine de sahip olacağı söyleniyor.

Şirket elektrik motorlu kamyonun bir süre de kendi mağazalarının önünde sergileneceğini söylüyor. Fiyatı konusunda tam bir açıklama yapılmasa da Tesla Semi’nin fiyat etiketlerinin 150 bin ve 180 bin dolar olacağı öngörülüyor.

Yazı gezinmesi