Nesnelerin İnternetinin Dezavantajları Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Nesnelerin İnternetinin Dezavantajları Nelerdir?

0

Her geçen gün teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi ile teknoloji ile iç içe olunan bu yüzyılda yeni nesil Internet of Things(Nesnelerin İnterneti)cihazlarıyla kodlama yaparak tasarım oluşturma becerisi de gitgide artıyor. Ancak uzmanlar tarafından yapılan bazı açıklamalara göre nesnelerin internet insanlar üzerinde bazı olumsuzluklara yol açabilir.

Nesnelerin İnterneti Ne Tür Olumsuzluklara Sahip Olabilir?

IoT cihazlarını kullanarak kodlama ve programlama yapmayı öğrenerek kendini geliştirmek ilk başta iyi bir beceri olarak görülebilir ancak Lancaster Üniversitesi araştırmacıları konunun esasında bazı olumsuzluklara neden olduğunu vurguluyorlar. IoT cihazlarının alanından uzak bir şekilde uygun kullanılmaması sonucunda bazı problemler meydana gelebiliyor.

IoT cihazlarını kullanarak üretilen verilerin kullanımı ve bunun ticari hale gelmesi internet ortamında bazı güvenlik endişeleri yaratabiliyor. Normalde okullarda IoT kullanımı konusunda müfredatta yeterli bilgilerin yer almaması ve piyasadaki IoT tasarımcılarının kullanıcılara uygun stratejileri tam olarak belirleyememesi da cihazların kullanımında sorunlara yol açıyor.

IoT cihazları denince akla akıllı bileklikler, akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı t-shirtler, akıllı raketler, ev otomasyon sistemleri, akıllı arabalar ve buna benzer oldukça geniş yelpazeye sahip birçok ürün geliyor. Ancak bu cihazların bazı kişiler tarafından kötüye kullanılması suç unsuru olmalarına sebep oluyor.

Nesnelerin interneti için ayrıca başarısızlık olasılıklarının yüksek olduğunu da söylemek mümkündür. Örnek verecek olursak akıllı bir giyilebilir teknolojik cihazından hem size hem de eşinize su bitti mesajı aynı anda geleceğinden ihtiyacınız olandan 2 kat fazla su satın almış olacaksınız.

Son olarak nesnelerin interneti için söylenilebilecek bir diğer dezavantaj gizlilik sorunudur. Ne kadar IoT verileri artarsa gizlilik riski de o kadar artmış olur. Verilerin iletilirken ya da tutulurken çok da iyi şifrelenmediği bilinmektedir.

 

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 1
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni yayınlardan anında haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir