Dünyanın En Büyük Araba Fabrikası – Volkswagen

Belki aranızda hatırlayanlarınız vardır, daha önce bu fabrikanın önünde bulunan müzeyi gezmiştik. Bunun bir inceleme makalesi olarak sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise youtube da yeni fark ettiğim bir videonun konusundan bahsetmek istiyorum.

Dmax kanalında yeni yayına başlamış olan Richard Hammond, bu ismi mutlaka herkes duymuştur. Ben Top Gear ile adını duydum ve Amazon Prime da bir çok videosunu izledim. Gerçekten kamera önünde çok yetenekli birisi.

Bu yazıları okumadan zaten yukarıda videoyu gördünüz. Eğer mobil aplikasyonumuzdan bu yazıyı okuyorsanız sizde videoyu izlemek için en altta bulunan ” Siteye Git” butonuna basmanız gerekiyor. (Eğer AMP versiyondaysanız en altta “Tam Halini Görüntüle” butonuna basmanız gerekiyor.) Video 43 dakikadan oluşuyor ama biz gibi mühendisler bir solukta izleyeceğinden eminim.

Ufkumuzu açan bu videoda nasıl depo sistemi kurulması gerektiğinden tutun, bu kadar arabayı dünyaya nasıl gönderiyorlar hepsini anlatıyor. İnanır mısınız depolarında araba yedek parçası bile biriktirmiyorlar. Bu nasıl bir fabrika dedirten bu videoda 16 saniyede 1 araba ürettiklerinden bahsediyor.

Eğer bu fabrikada çalışıyorsanız işe gitmek için biraz daha erken kalkmanız gerekiyor, çünkü fabrikaya girdiğinizde bile mesai yerinize ulaşmış sayılmıyorsunuz, içeride otobüs kullanmanız gerekiyor. Fabrika alanının içerisinde dünyanın en iyi sosislerini üreten bir sosis fabrikası, fabrikaya ait bir orkestra da bulunmakta.

En iyisi ben anlatarak çok fazla spoiler vermeyeyim. İzlemek için sitemizdeki videoyu başlatabilirsiniz. İyi seyirler.

Yazı gezinmesi