USB Belleklerin Hiç Bilinmedik 7 Farklı Kullanım Alanları

2334400

Cihazlar arasında dosya aktarmak, yedeklemek ve için herkesin kullandığı USB belleklerin kullanım alanları sadece bu özellikleri ile sınırlı kalmıyor. USB belleklerin dosyalar arası veri transferi haricinde kullanım alanlarını sizin için araştırdık. İşte USB belleğinizle yapabileceğiniz 7 farklı işlem:

1)Bilgisayar kilitlemek ve açmak

Bilgisayarınızı bir anahtar ile açıp kapadığınızı düşünün. USB bellekler Predator adlı uygulama ile tam da bu işi yapıyor.Predator USB belleğinizi bir nevi erişim kontrol cihazına dönüştürüyor. Bu sayede bilgisayarınız pasif halde iken USB belleğinizi çıkardığınızda bilgisayarınız kendi kendi kendine kapanıyor. Daha sonra tekrar bilgisayarınızı kullanmak isterseniz USB belleğinizi tekrar bilgisayarınıza takmak yeterli oluyor.

2)USB Bellek ile tek bir tuşa basmadan programları çalıştırmak

Bir uygulamayı açıp çalıştırmak istediğinizde mecburen uygulamayı yüklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak söz konusu taşınabilir uygulamalar olduğunda yükleme gibi saatler harcayan işlemlerle meşgul olmak zorunda kalmıyorsunuz. USB belleğinize uygulamayı aktardığınızda kendi bilgisayarınızın haricinde başka bir bilgisayar ile çalışabiliyorsunuz.

3)Readyboost ile performans artırma

Sabit disk sürücünüzün performansı düşükse Readyboost ile bilgisayarınızı daha hızlı hale getirebilirsiniz. Ana bellek sürücünüz yerine USB belleğinizi bir önbellek olarak kullanacak olan uygulama sayesinde bilgisayarınızın hızı daha da artacaktır.

4)Win32 Disk Manager ile Yedekleme

USB belleğinize yüklediğiniz dosyaları farklı ortamlarda aktif olarak kullanıyorsanız yedekleme yapmak yararınıza olacaktır. Bunun içinde Win32 Disk Manager kullanarak USB belleğinizin komple yedeğini alabilirsiniz.

5)Seyahat belgelerini saklama

Sürekli seyahat eden biri iseniz vize dokümanları, çeşitli yerlerden yaptığınız rezervasyon onayları gibi belgelerinizin kaybolma riskini ortadan kaldırmak adına USB belleğinize kopyalayabilirsiniz. Bu sayede sizin için önemli olan bütün belgeleri yanınızda taşıyabilirsiniz.

6)Yeni bir işletim sistemi kurmak

Bilgisayarınıza yeni bir işletim sistemi kurmak isterseniz önyüklenebilir USB diskleri vasıtasıyla yeni sürüm güncellenmiş işletim sistemlerini bilgisayarınıza kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

7)Tails Live ile bilgisayar koruması

Bilgisayarınızda yüklü olan uygulamalara alternatif olarak çevrimiçi etkinliğinizi güvende tutmak isterseniz USB’niz ile çalıştırabileceğiniz Tails Live programı sayesinde ekstra bir koruma sağlayabilirsiniz. USB belleğinizden Tails’i her başlattığınızda otomatik olarak yeni bir oturum açılıyor ve bir önceki oturumun kaydı tamamen siliniyor.

Yazı gezinmesi