Wi-Fi’nizi Şifrenizi İfşa Etmeden Nasıl Paylaşabilirsiniz?

wp2010393

İnternet artık her ortamda bulunan görmezden gelemeyeceğimiz bir şeydir. Seyahat ederken veya çalışırken hemen hemen her zaman internete bağlı kalmamız gerekiyor. Mobil veriler çoğumuzun kullandığı şey olsa da, çoğu zaman Wİ-Fİ erişimine de ihtiyacımız var. Sık sık, ev geniş bant erişimimizi ziyaret eden arkadaşlarımız veya aile üyelerimizle paylaşmamız gerekiyor. Halka açık bir yere ya da başka birinin evine gittiğimizde de bizde aynı durumla karşılaşıyoruz. Bu durumlarda Wİ-Fİ şifresini sormak gerekiyor ki bu her zaman iyi bir seçenek olmuyor. Peki, şifre vermeden Wİ-Fİ paylaşımı nasıl olabilir?

Bir çözüm olarak, artık şifreyi bir QR kodu olarak paylaşabiliriz, bu işlemin tamamını yalnızca hızlı ve kolay hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda tam şifrenin açığa çıkmasını da önler. Tüm kullanıcıların yapması gereken, doğrudan Wİ-Fİ ile bağlantı kurmak için QR kodunu taramaktır.

Peki, Wi-Fi şifrenizi QR kodlarını kullanarak nasıl paylaşabilirsiniz? Hem Android hem de iOS kullanıcıları için bu durum oldukça basittir. Sadece şu adımları izleyin:

Başlamadan önce, Wİ-Fİ adınızı ve şifrenizi QR kodlarınıza dönüştürebilen çeşitli siteler olduğunu belirtmekte fayda var. Bu sitelerin bağlantı adreslerini internetten araştırabilirsiniz.

Adım 1:Bağlantı adresini bulduğunuz sitelerin herhangi birisini ziyaret edin ve “WİFİ ağı” ya da “WİFİ oturum aç” seçeneklerinden birini işaretleyin.

Adım 2:‘SSID’ bölümüne Wi-Fi ağının adını yazın.

 Adım 3: Parolayı özel bölüme yazın.

 Adım 4: Ağ türünü seçin. Genellikle, burada Wi-Fi ‘WPA’dır.

 Adım 5: Oluştur butonuna tıklayın ve QR kodunu indirin.

 Bir kere indirildikten sonra, basit kopyayı saklayabilir veya herkesin kolayca taraması ve bağlanması için QR kodunun bir çıktısını alabilirsiniz. Apple iPhone kullanıcıları kamera uygulamasını açıp QR kodunu işaretleyebilirler. Bu, şebekeye “Katıl” komutunu gösterir.

Yazı gezinmesi