SanDisk Extreme Portable SSD 500 GB İnceleme

12-sandisk-extreme-portable-ssd-2tb

Depolama denince ilk olarak akla harici USB diskler geliyor. Uzun yıllardır teknoloji dünyası içinde kullandığımız bu ürünler yerini SSD çözümlerine bırakıyor. Üzerlerinde hareket eden parçalar olmadığı için herhangi bir darbeye karşı daha sağlam olan SSD diskler aynı zamanda daha hızlı bir şekilde dosya transferi sağlıyor. Şu anda satılan bilgisayarların hemen hemen hepsinde bulunan SSD diskler harici çözümlerde dahi kullanılabiliyor. SanDisk Extreme Portable SSD 500 GB bu şekilde harici çözümler konusunda yararlanılabilecek diskler arasında yer alıyor.

SanDisk Extreme Portable SSD 500 GB Teknik Özellikleri

SanDisk Extreme Portable SSD 500 GB için öncelikle hafif olduğu ve küçük boyutlarda olduğu söylenebilir. Normalde kullanılan 2.5 inçlik harici USB diskin yarı ebatlarında olan ürün renk seçeneklerinde kırmızı ve siyah renkler bulunuyor. İnce ve dikdörtgen şeklinde bir tasarıma sahip olan SSD diskin uç kısmında büyük bir delik yer alıyor. Bu delik sayesinde harici disk bir anahtarlık gibi bir yerlere asılabiliyor.

Cihazın en uzun kenarı 96.2 mm ölçüsündedir. Kısa kenarı 49.55 mm olan diskin kalınlığı ise 8.85 mm’den oluşuyor. Bu küçük diskin ağırlığının sadece 38.9 gram olması ve büyük işler yapması bir hayli şaşırtıcı görünüyor.

Cihazın depolama alanı adından da anlaşılacağı üzere 500 GB’lık bir kapasitededir. İki ucunda da USB-C bir kablo olan disk iki şekilde takılabiliyor. İlk yöntem bilgisayarınızda varsa USB-C bağlantısını kullanmak ikinci yöntem ise USB-C’yi A’ya çeviren dönüştürücü kullanmaktır.

Harici diskin en önemli özellikleri arasında suya ve toza dayanıklı olması yatıyor. Öte yandan ürünün darbelere dayanıklı olması da cihazı satın alınabilir kılıyor. Haricin diskin aktarma hızının da oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Yazı gezinmesi