Metalurji Mühendisliği Meslek Tanıtımı ve Özellikleri
  1. Anasayfa
  2. Günlük Yaşam

Metalurji Mühendisliği Meslek Tanıtımı ve Özellikleri

0

Metalurji Mühendisliği İş Tanımı

Metalurji Mühendisleri metal parçalar tasarlar, metallerin özelliklerini inceler ve bu metallerin imalatında oluşan problemleri çözerler. Metalurji Mühendisleri madencilik endüstrisinde madenlerdeki malzemelerin işlenmesinde rol oynadıklarından ve metalleri daha yararlı ürünlere dönüştürmek için çeşitli işleme yöntemlerinde yer aldıklarından önemli bir rol oynamaktadır.

Tipik Görevleri

Bir Metalurji Mühendisinin günlük olarak yapacağı birçok şey vardır ancak işlerinin büyük bir kısmı ham metalin daha kullanışlı bir formata dönüştürülmesidir. Bu metaller altın, gümüş, bakır, alüminyum ve diğer metalleri içerebilir. Diğer görevleri ise şu şekildedir;

 – Çevreyi dikkate alarak metali bileşenlerin geri kalanından ayırmak için tasarım yöntemleri

 – Metallerin ve alaşımlarının üretim ve uygulamalarının tüm yönlerini ele almak

 – Ekstraksiyon işlemini koordine etmek için maden mühendisleri ile yakın çalışmak ve bir kez maden çıkarıldıktan sonra metalin cevherden çıkartılması

 – Metallerin çoğu en saf hallerinde kullanılamadığından, Metalurji Mühendisi metalleri doğru bileşimlerde sağlayabilen kombinasyonlar yaratacaktır.

 – Metalurji Mühendisleri kayada metal bulmada yeni ve geliştirilmiş yöntemler bulmakla ilgilenmektedir ve bu metal çevre, enerji tasarrufu ve kayanın imhası üzerindeki etkisinin yanı sıra bu metalin çıkarılması işlemine dahil edilecektir.

Çalışma Şartları

 Metalurji Mühendisleri laboratuvarlarda çalışabilir veya diğer Mühendis ve Metalurji Teknisyenleri ile birlikte çalıştıkları maden sahalarına gitmeleri istenebilir. Üretim sahaları uzaktan kumanda edilebilir. Buralar sıcak ve gürültülü olduğundan Mühendislerin koruyucu gözlük ve kıyafet giymeleri gerekir.

 Metalurji Mühendisleri genellikle farklı bölgelerde çalıştıklarından sürekli seyahat halindedir. Bu yüzden çok fazla ofis ya da masa başında çalışma gibi bir durumları yoktur.

 Eğitim Gereksinimleri

Metalurji Mühendisliği programlarına girmek isteyen öğrenciler lisede Matematik ve Fen dersleri almalıdırlar. Metalurji Mühendisi olmak için ilgili üniversitenin Metalurji veya Malzeme Bilimleri dalında lisans bölümünü tamamlamış olmaları gerekir. Akademik kariyer yapmak isteyenler yüksek lisans ya da doktora bitirip üniversitelerde çalışabilirler.

 Metalurji Mühendisliği Ücret Durumu

 Yeni mezun olmuş bir mühendis maaşı 2500 ile 3200 arasında değişmektedir. Bu ücretler farklı becerilere sahip olup deneyim kazanmayla birlikte artış göstermektedir. Tecrübe ve meslekte kendini ispatlama söz konusu olduğunda Metalurji mühendislerinin maaşı 8000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 1
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni yayınlardan anında haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir