Network Mühendisliği Meslek Tanıtımı ve Özellikleri

1592559899-3

Network Mühendisliği İş Tanımı

Bir Network Mühendisi kurum içi ses, veri, video ve kablosuz ağ servislerini destekleyen bilgisayar ağlarını planlamak, uygulamak ve denetlemek için gerekli becerilere sahip bir teknoloji uzmanıdır. Network Mühendisi ve Network Yöneticisi bazen eş anlamlı olarak kullanılsa da bir Network Mühendisinin genellikle bir Network Yöneticisinden daha fazla sorumluluğu vardır.

 Network Mühendisi işin mühendislik tarafında planlama, tasarım ve teknik özelliklerle daha fazla ilgilenme eğilimindeyken işlerin yönetim tarafı çoğunlukla günlük bakım, yönetim ve sorun giderme ile ilgilidir.

 İş ünvanları eğitim ve / veya kazançlar ile farklılaşır. Tipik olarak bir Network Mühendisi daha fazla eğitime sahip olduğundan bir Network Yöneticisinden daha fazla kazanmaktadır.

Bir Network Mühendisinin Sorumlulukları

 Network Mühendisleri kullanıcıların çevrimiçi ve yerinde bilgi teknolojisi faaliyetlerini sürdürmek için yüksek kullanılabilir ağ altyapısı sağlamaya odaklanır. Network mühendisleri genellikle bilgisayar ağ mimarları veya güvenlik sistemleri mühendisleri gibi diğer rollerle aynı çatı altında çalışabilir gelir veya dış danışman olarak dahili olarak çalışır.

 Network Mühendisleri ağ yapılandırmaları tasarlar ve uygular, performans sorunlarını giderir, ağ izleme gerçekleştirir ve güvenlik duvarları gibi güvenlik sistemlerini yapılandırır. Genel olarak iş hedeflerini, politikalarını ve ağ durumu güncellemelerini tartışmak ve karar vermek için bir CIO’ya, genel bilgi güvenliği görevlisine ve diğer iş kolu liderlerine rapor verirler.

 Birçok durumda Network mühendisleri proje yöneticileri ve diğer mühendislerle yakın çalışır, kapasiteyi yönetir ve uzak olarak veya yerinde destek sağlar.

 Bir Network Mühendisinin Nitelikleri

 Bazı üniversiteler ve diğer kurumlar Network Mühendisi eğitim programları sunmaktadır. Bir Network mühendisi sadece giriş seviyesi bir iş elde etmek için lisans derecesine ihtiyaç duyabilir ancak çoğu pozisyon bilgisayar bilimi veya ek deneyim alanında lisans derecesi gerektirir. Birçok Network mühendisi elektrik mühendisliği, fizik veya matematik gibi alanlardan da faydalanır.

 Birçok mühendis için ek nitelikler ve eğitim beş seviye kariyer eğitimi sunan Cisco mühendislik sertifikasyon programına yakından bağlıdır.

 Network Mühendisliği Ücret Durumu

Yeni mezun Network Mühendisinin maaşı 3200 TL ile başlamaktadır. Bu kazanç deneyime ve işin türüne göre 3000 ile 8000 arasında değişkenlik göstermektedir.

 Network Mühendisleri normal şartlarda haftada 37-40 saat arası çalışır. Pazartesi ve Cuma günleri arasında sabah 9.00 akşam 17.00 çalışma saatleri vardır. Ancak büyük teknik problemler olursa esnek çalışma saatlerine ihtiyaç duyarlar.

Yazı gezinmesi