Telekomünikasyon Mühendisliği Meslek Tanıtımı ve Özellikleri

Telekomunikasyon_muhendisligi

Telekomünikasyon Mühendisliği İş Tanımı

Telekomünikasyon mühendisleri, kablosuz telefon hizmetleri, radyo ve uydu iletişimi, internet ve geniş bant teknolojileri gibi farklı iletişim ve bilgi aktarımı modları etrafında dönen bir dizi hizmet ve mühendislik çözümü sağlamak için teknik uzmanlıklarını kullanır. Bu mühendislerin yaptığı işlerin çoğu, proje hedeflerinin yerine getirilmesi için sıkı son tarihler ve iyi tanımlanmış kilometre taşları ile proje bazında gerçekleştirilir.

Telekomünikasyon mühendisleri, hizmet sunumu ve fizibilite uygulamalarının yapılmasından başlayıp bağlantıların belirlenmesine kadar devam eden süreçte detaylı, teknik ve operasyonel dokümantasyona kadar tüm yönleriyle çalışmalar yapmaktadır.

 Telekomünikasyon mühendisleri genellikle Telekom servis sağlayıcıları, ekipman ve altyapı üreticileri, iletişim yazılımı geliştiricileri, kamu sektörü kuruluşları ve ulaştırma kuruluşları tarafından istihdam edilmektedir.

 Görevler

Telekomünikasyon mühendislerinin çalışma alanları oldukça geniş olup yaptıkları işler de ona göre genişlemektedir. Veri iletişim teknoloji sistemleri, telsiz sensör ağları, internet, geniş bantlı iletişim, fiber optik, kablo TV, uydu ve haberleşme, radarlar ve sistemleri ayrıca buna benzer birçok ağ ve görüntü sistemleri Telekomünikasyon mühendislerinin çalışma alanlarıdır.

Çalışma Saatleri

 Telekomünikasyon mühendisleri dokuz-beş çalışma eğilimindedir. Ancak hedeflerine ulaşmak için proje teslim süresini eksiksiz yetiştirebilmek adına zaman zaman fazladan çalışmaları gerekebilir. Ülke çapında seyahat de ettikleri gibi tipik olarak saha incelemeleri ve periyodik denetimlerde yaparlar.

 Eğitim ve Mesleğe Giriş

 Telekomünikasyon, elektronik mühendisliği, bilgisayar bilimi, fizik, I.T. veya başka bir teknik konu asgari akademik zorunluluk olma eğilimindedir. Bununla birlikte, bu mesleğe bir çıraklık programı veya başka bir mesleki yeterlilik ile alt seviye bir teknisyen olarak girebilirsiniz.

 Lise veya dengi okuldan mezun olduktan sonra, üniversite sınavında Telekomünikasyon mühendisliği için yeterli puanı aldıktan sonra Telekomünikasyon mühendisliği lisans programını tercih etmek gereklidir. Meslekte ilerlemek için çok iyi İngilizce bilmek ve teknolojiyi çok yakından takip etmek gerekmektedir. Ayrıca lisansı tamamlandıktan sonra istenirse yüksek lisans, doktora programlarını bitirip bir üniversitede araştırma görevlisi olabilirler.

 Telekomünikasyon Mühendisleri Ücret Durumu

 Telekomünikasyon Mühendislerinin kazancı deneyime ve yaptıkları işlere göre değişkenlik gösterir. Eğitim sonrası ücretleri asgari ücretin 2 ya da 3 katıdır. Deneyim arttıkça ücret değişir. Ayrıca kendi işini kuranların kazancı da yaptıkları işlerin niteliğine göre farklılaşmaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık