Tasarımıyla Kendisine Hayran Bırakan Elektrikli Otomobil: Renault Trezor

trezor mühendisol

Firmaların tasarladığı konsept otomobiller gelecekteki dizayn ve teknolojinin nasıl olacağı konusunda bizlere ilham veriyor. Otomobil dünyasında her geçen yıl model, renk ve tasarım değişip bizi hayrete düşürecek dış dizayn ve iç aksamlar ortaya çıkıyor. Buna örnek olarak konsept otomobillerde kesinlikle adından söz ettiren Renault markasının Trezor modelini gösterebiliriz.

Dünya devi Renault otomobil markası ismini verdiği konsept otomobilini 2016 yılında ilk olarak duyurmuştu. Daha sonrasında Cenevre Otomobil Fuarında en iyi konsept otomobil unvanına layık görülmüştü. Aracın dış ambiyansı bütünüyle tasarımcılara ilham veren cinstendi. O yıldan bu yana bu otomobil tadında başka bir otomobil üreten henüz çıkmadı. İşte nefes kesen otomobil Renault Trezor:

Elektrikli Otomobil Renault Trezor

Öncelikle otomobil teknik özelliklerinden bahsedelim. Otomobilin bir adet önde bir adet arkada olmak üzere iki adet bataryası bulunuyor. Bu yerleşimin bu şekilde olmasının sebebi otomobilde denge kurmayı amaçlamaktır. Her iki batarya da kendi kendine soğutma teknolojisine sahiptir. Kaputun üzerinde altıgen kapaklar bulunuyor. Bu altıgen kapaklar hem arabanın dış tarafına ayrı bir hava katıyor hem de soğutma sisteminde aktif olarak rol oynuyor.

Renault Trezor’un elektrik motoru 260 kw olup 350 beygir güç üretmektedir.380 Nm tork gücüne sahip bu güçlü araba 0’dan 100 km/h hıza ulaşması sadece 4 saniye sürüyor. Araçta 3 farklı sürüş modu bulunuyor. Standart, spor ve otonom sürüş modlarına sahip araçta otonom modundayken aracın arkasında ve yanlarında logolar aydınlanıyor. Aracın içine binmek isterken de aracın gövdesinin üst kısmını kaldırıp binebiliyorsunuz. Bu tasarımıyla da adeta geleceğe göz kırparmış gibi bir hava yaratıyor.

Aracın cam kısımları kırmızı renkte tasarlanmıştır. Aracın içinde de multimedya bir ekran bulunmaktadır. Aracın 2020 yılında otonom teknolojisi ile birlikte üretime geçmesi bekleniyor. Gelecekteki tasarımlar için bir örnek olan Trezor modeli hem görüntüsü hem de performansı ile fazlasıyla talep göreceğe benziyor.

Yazı gezinmesi