En Yüksek Maaş Veren Teknoloji Şirketleri

press start

Teknoloji firmaları arasında rekabetin artmasıyla birlikte, çalışanlarına sundukları olanaklar ve maaşlar da artış gösteriyor. İşte en yüksek maaş veren teknoloji şirketleri sıralaması.

Teknoloji şirketleri, her geçen gün değerlenmeye devam ediyor. Ancak, bu firmalarda çalışan kişilere sunulan maddi ve manevi olanaklar ne durumda? İşte teknoloji devlerinin çalışanlarına sunduğu olanaklar…

Başlangıç Aşamasında En Yüksek Maaşı Veren Büyük Teknoloji Şirketleri Sıralaması

  1. Meta
  2. Google
  3. Amazon
  4. Microsoft
  5. Apple

Bu listedeki teknoloji devleri, çalışanlarına sundukları maaşlarla adından söz ettiriyor. Ancak, bu firmaların çalışanlarına sağladığı diğer olanakları da göz ardı etmemek gerekir.

Meta’nın Çalışanlarına Sunduğu Olanaklar

Teknoloji dünyası, ‘Big Tech’ olarak adlandırılan devasa firmalarla dolu. Bu firmalar arasında yer alan Meta, çalışanlarına sunduğu maddi koşullarla dikkat çekiyor. Meta, sektördeki rakiplerine kıyasla yeni kariyer yapmaya başlayan mühendislere daha fazla ücret veriyor. Ayrıca, Meta’da çalışanlar, diğer firmalarda çalışanlara kıyasla daha hızlı bir yükseliş imkanı buluyor. Hızla büyüyen sosyal medya ağı ile bir çok birim kuruluyor ve uzmanlık pozisyonlarını çalışanlar hızla doldurabiliyor.

Maaş gibi yan hakları da çok önemli, Yılda 16 – 20 arası maaş, yıllık izin hakları, pirimler ve tatiller gibi bir çok imkanı yeni giren mühendislerine standart olarak sağlıyor. Ama ne yazık ki ülkemizde bir istihdamı bulunmuyor.

Meta’ya yeni başlayan bir mühendis yıllık yaklaşık 130 – 200 bin USD arasında maaş alıyor. Departman müdürü olan bir mühendis ise 190 – 300 bin USD’ye kadar çıkabiliyor.

Google’ın Çalışanlarına Sunduğu Olanaklar

Teknoloji devlerinden Google, çalışanlarına kariyerlerinde hızlı bir yükseliş vadediyor. Ayrıca Google, yeni işe başlayan çalışanlarına geniş maddi olanaklar sunuyor. Google bünyesinde kariyer yapan mühendisler başka bir yerde tatmin olmakta zorlanabilirler. Google’ın sunduğu maaş imkanlarının yanı sıra çok büyük bir mesleki tatminde oluşturuyor.

Daha önce çalışan mühendislerden gördüğümüz kadarı ile, şirket size güveniyor ve kararlarınıza saygı duyuyor. Buda size mesleki tatmin hissi uyandırıyor.

Google’a yeni başlayan bir mühendis yıllık yaklaşık 100 – 130 bin USD arasında maaş alıyor. Departman müdürü olan bir mühendis ise 250 bin USD’ye kadar çıkabiliyor.

Microsoft’un Çalışanlarına Sunduğu Olanaklar

Microsoft, çalışanlarına sunduğu iş olanaklarıyla dikkat çekiyor. Microsoft, diğer devlere göre çalışanlarına daha fazla iş kolu sunuyor. Her ne kadar Microsoft, çalışanlarına diğer devlerden daha az maaş verse de, mühendislere geniş bir faaliyet alanı sunuyor.

Kurumsallık yapısı ve olgunlaşmış kadrosu ile burada kazanacağınız çok fazla deneyim mevcut. Benim çalışmayı en çok isteyeceğim şirket kesinlikle Microsofttur.

Microsoft’aa yeni başlayan bir mühendis yıllık yaklaşık 85 – 100 bin USD arasında maaş alıyor. Departman müdürü olan bir mühendis ise 190 bin USD’ye kadar çıkabiliyor.

Sizin Düşünceniz Nedir?

Apple ve Amazon hakkında çok bilgi bulamasak da, maaş durumları hakkında yukarıdaki sıralamayı size verdik. Eğer bu şirketler hakkında bilgi sahibi iseniz yazının gelişmesi için yorumlar kısmında sizi bekliyoruz

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi teknoloji şirketinde çalışmayı tercih ederdiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Yazı gezinmesi