VW, Trinity EV Amiral Gemisini Erteliyor: Elektrikli Golf’ün Lansmanını Öne Çekebilir
  1. Anasayfa
  2. Otomotiv Teknolojileri

VW, Trinity EV Amiral Gemisini Erteliyor: Elektrikli Golf’ün Lansmanını Öne Çekebilir

0

Trinity’nin üretimi, özellikle ileri seviye otonom sürüş özellikleriyle VW’nin Tesla’ya karşı hamlesi olarak planlanmıştı, şimdi 2032’nin sonunda başlayacak.

Volkswagen Grubu, Trinity amiral gemisi elektrikli aracının lansmanını ertelemeyi planlıyor ve bunun yerine tam elektrikli bir Golf modelinin tanıtımını öne çekebilir, Handelsblatt gazetesi şirket kaynaklarına dayanarak bildirdi.

Handelsblatt’a göre, Tesla’ya rakip olarak VW markasının gelişmiş Seviye 4 otonom sürüş özelliklerine sahip Trinity modelinin üretimi, 2026 yerine artık 2032 sonunda başlayacak.

Gecikme, VW Grubu CEO’su Oliver Blume tarafından yapılan ürün lansman yatırımlarının yeniden tahsis edilmesinin bir parçası. Bu sayede grubun mevcut elektrikli araç platformları olan VW’nin ID otomobillerinde kullanılan MEB ve Porsche elektrikli Macan ile Audi Q6 E-tron’da kullanılan PPE’nin daha uzun süre kullanılması sağlanarak, yatırım maliyetlerinin daha iyi amortize edilmesi mümkün olacak.

Handelsblatt’a göre, MEB platformu 2026 yılında MEB+ olarak güncellenecek ve PPE platformu, VW Grubu’nun yeni ortağı Rivian’ın yardımıyla önümüzdeki 36 ay içinde bir yazılım güncellemesi alacak.

Kaynakların gazeteye ilettiğine göre, erteleme aynı zamanda elektrikli araç pazarının yavaşlamasına ve Blume’nin maliyet azaltma çabasına bir tepki.

Blume’un yeni elektrikli araç ürün lansmanı şöyle olacak:

  • 2029’da ya da daha önce piyasaya sürülen tam elektrikli Golf, kod adıyla ID Golf. Golf EV, Trinity yerine grubun yeni yazılım odaklı Ölçeklenebilir Sistemler Platformu (SSP) kullanan ilk VW marka otomobili olacak.
  • Tamamen elektrikli bir Audi A4, 2028’in sonunda piyasaya sürülecek. Bu, teknolojiye ihtiyaç duyan Audi’nin, VW Grubu markaları arasında SSP mimarisini kullanan ilk marka olacağı anlamına geliyor.
  • VW ID4’ün SSP platformuna dayanan halefi, 2028 yerine 2030 yılında gelecek.
  • SSP tabanlı VW T-Sport tam elektrikli crossover’ın piyasaya sürülmesi, 2029’dan 2031’e ertelenecek.

Trinity, eski VW Grubu CEO’su Herbert Diess döneminde başlatılan birkaç projeden biri olup, Blume tarafından elektrikli arabalara geçiş sürecinde otomobil üreticisinin geniş üretim ağını sadeleştirme amacıyla yeniden şekillendirildi.

Grubun yeni elektrikli araç lansmanları, Cariad yazılım yan kuruluşundaki gecikmelerden de etkilendi. Blume, yazılım sorunlarını aşmak için ABD’li EV üreticisi Rivian ve Çinli Xpeng’i devreye soktu.

Blume, Trinity EV’nin lansmanını iki ila üç yıl erteleyerek on yılın sonuna kaydırmıştı. Ayrıca, Tesla tarzı bir fabrikanın VW’nin Wolfsburg’daki genel merkezi yakınında inşa edilmesi planlarını iptal etti. Artık araç, VW’nin Zwickau’daki özel elektrikli araç fabrikasında üretilecek.

VW, 1 Ağustos’ta gerçekleştirdiği sonuç konferansında, kar marjlarını artırmak için önemli maliyet kesintileri yapması ve üretim kapasitesini düşürmesi gerektiğini belirtti.

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 0
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir