Mühendis Bilgisayarının Teknik Özellikleri Nasıl Olmalı
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Mühendis Bilgisayarının Teknik Özellikleri Nasıl Olmalı

1
Bilgisayarlar mühendisler için asla vazgeçilmezlerdendir. Mühendisin bilgisayarla tanışmatı, bölümü kazandığı anda başlar. O andan itibaren artık bilgisayar başka amaçlarda kullanılmaya başlamıstır.
Sizlerde biliyorsunuzki mühendisler bilgisayarda kanser edici programlarla çalısırlar. (autocad, solidworks, C++, html, java  vb.) Zaten programlar seni anlamamak için uğraşırken birde bilgisayarınız kötü ise vay halinize. Peki mühendisin bilgisayarında olmazsa olmazlar yada olsada olur olamasa dediklerimiz neler.
Dilerseniz başlayalım;
1. RAM
Eğer bilgisayar bir açınca kalkmayanlardansanız RAM’e çok ihtiyacınız var. Tavsiye olarak 8 GB ram idaeldir. Eğer hazırda bilgisayarınız var ve RAM’i 8 GB’den düşük ise 1 saatlik peiyotlarda bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı tavsiye ederiz. DDR4 tip RAM’ler daha uygun olacaktır.
2. İşlemci 
 
Mühendisin aslında çok fazla iyi bir işlemciye ihtiyacı yok. İdal işlemci olarak i5 5. nesil bir işlemci işinizi görücektir. Eğer bunun altında ise üzülmenizi gerektiren bir durum yok . Asıl önemli olan işlemcinin i’si değil neslidir. 3.nesil veya daha düşük bir işlemciye sahipseniz değiştirmekte mutlaka fayda var.
3.Ekran Kartı
Ekran kartı olarak herkesten farklı olarak şu tarz bir bilgi vermek istiyorum. Aldığınız ekran kartı modeli ne olursa olsun en az 128 bit olsun. Çünkü büyük çizimler ince ayrıntılar ve görüntü hızı olsun bunlar çok önemli . Model olarakta (AMD veya NVIDIA) bir şey pek demiyicem ama size bir liste veriyorum bu yazının altında o liste ilk 100 harika – ilk 200 işinizi görebilecek kartlarıdır. Ama bu liste sürekli güncellenir yani bugun aldın 2 gün sonra 100 ün altına indi diyelim bu kötü bir ekran kartı değildir sadece daha iyisi çıkmıştır. Hala o ekran kartı işinizi çok güzel görecektir Ekran kartı RAM’ninde DDR5 olması sizler için uygun olacaktır. Min 2GB RAM ve paylaşımsız olması tavsiyedir.
4. Anakart
Anakartınızın önemi şu şekilde yukarıda topladığınız donanımların anakarta uyumu önemli. DDR4 RAM aldınız anakartınızın soketide DDR4 olmalıdır. Birde işlemci soket tipi. 2 Faktör dikkate alınarak anakart seçiminizi yapabilirisniz.
Bunlara ek olarak turbo fan, ssd depolama gibi donanımsal gereçlere mühendislerin kullanacağı programlarda gerek yoktur. Ama ben oyunda oynarım derseniz ssd ve turbo fanın oyunda pahabiçilemez tadı da vardır. ☺
5. Ekran
 
Mühendisler için belkide en önemliside budur. Bir oturunca saatlerce vakit geçiriliyor. Bu yüzden sizin gözlerinizde sağlık olarak çok tehlikede. Ekranın kesinlikle frekansının yüksek olması gerekiyor. Minimum 400Hz kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Frekans ekrana saniyede gelen görüntü sayısının miktarı eğer bu sayı düşük olursa gözleriniz çok fazla yorulacaktır. Bunun dışında Ips ekran da tavsiye edebilirim.
Bu özelliklerde masaüstü bilgisayarı tahmini olarak 2000-3000 tl arasına toplayabilirisniz.
Laptop olarak marka tavsiyesi verecek olursak
1-) MSI
2-)Monste
3-)Asus
4-)Dell
Hp sakın almayın derim. Kendinize iyi bakın. Yazıyı daha verimli hale getirmek için sizde yorum yapmayı unutmayın

Bu yazı sende ne reaksiyon verdi ?
  • 0
    _tt_
    Üşüttü
  • 1
    sabr_m_zorlad_
    Sabrımı Zorladı
  • 0
    ayd_nlatt_
    Aydınlattı
  • 0
    rahatlatt_
    Rahatlattı
  • 0
    mutlu_etti
    Mutlu Etti

Sağlam oku, " Mühendis ol "

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni yayınlardan anında haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Okuyuculara not:
    Yazıyı çok da ciddiye almanıza gerek yok. Söylenen gereksinimler bahsedilen cad/cam yazılımlarının son sürümleri için geçerli. Öğrencilik hayatınızda eski sürüm yazılımları kullanarak daha düşük özellikli bir sistemi de kullanabilirsiniz. Yazıda geçtiği gibi markalara takılmayın Her markanın iyi ürünü de var kötü ürünü de var. Yapacağınız araştırmada markayı değil ürünü baz alınız. Marka hiç mi farketmez derseniz teknik servis konusunda farkeder o kadar.

    Bir diğer ayrıntı da kullandığınız işletim sistemi. Bilgisayarınızın özellikleri düşük ve yenisini almak istemiyorsunuz diyelim. Bu durumda modifiye edilmiş işletim sistemlerini deneyebilirsiniz. Bu sistemler bir miktar güvenlik riski barındırmakla beraber performans açısından orjinal bir W7 W8 W10'dan daha iyi performans verebilir. Kendinizi bir yazılıma bağlamak istemiyorsanız Draftsight, Freecad gibi yazılımlarla GNU/Linux sistemleri Openbox gibi hafif bir masaüstü ile kullanabilirsiniz. Eğer ekran kartı için sürücü sorunu yaşamazsanız Linux'ta da oldukça iyi performans alırsınız.

    Bir diğer konu da Freedos sistemler. Bilgisayar alırken işletim sistemsiz olanları tercih ederek işletim sistemine para ödemeyebilirsiniz. Bu tip bilgisayarlar genelde daha ucuz olur.

    Makale yazarına not: Kendini geliştirmen gerek. Yazı oldukça sığ. Yazım yanlışları var. Dahi anlamındaki -de/-da ayrılmamış. Yazıda anlatım hataları da var. 2.çoğul sahız ağzından bir anda birinci tekil şahıs ağzına geçiyorsun. Makale yazacaksan bunlara dikkat etmelisin. Benim de hatalarım olabilir ama ben makale yazarı değilim. Yalnızca yorumcuyum. Önemli olan senin hata yapmaman.

    Selamlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir